Antena Meniu Search
x
LIVE

Numărul pacienţilor Covid s-a triplat în ultima săptămână, dar unul dintre specialiştii români ne linişteşte: "Nu e ieşit din comun. Nu suntem în valul 6"

Numărul pacienţilor internaţi cu COVID la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-a triplat în ultima săptămână, afirmă managerul instituţiei medicale, Florin Roşu, care consideră însă că nu se poate vorbi de un val şase al pandemiei, notează news.ro.

De Redactia Observator la 08.07.2022, 22:51
Numărul pacienţilor Covid s-a triplat în ultima săptămână, dar unul dintre specialiştii români ne linişteşte: "Nu e ceva ieşit din comun. Nu suntem în valul 6"

Medicul Florin Roşu, manager al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat, vineri seară, pentru News.ro că nu crede că am intrat în valul şase al pandemiei, chiar dacă se observă o creştere a numărului de cazuri în această perioadă. "Eu cred că nu va fi niciun val şase. Există într-adevăr o creştere, dar nu e ceva ieşit din comun. Avem o triplare faţă de săptămâna trecută a numărului de internări la spitalul din Iaşi. Am avut 10 cazuri, acum sunt peste 30. Avem patru pacienţi la terapie intensivă, toţi având comorbidităţi. Este o creştere graduală a numărului de cazuri, dar nu va pune probleme. Se vor redeschide probabil secţii COVID şi în celelalte spitale, dar consider că nu este cazul să intrăm în panică", a declarat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului ieşean susţine însă că se impune precauţie din partea oamenilor, mai ales în perioada vacanţelor. "Este firesc să ne bucurăm de concedii, Însă în locurile închise şi aglomerate nu ar trebui să ne ruşinăm să purtăm mască. Este o măsură de prevenţie necesară. De asemenera, igiena mâinilor trebuie făcută riguros", a mai afirmat el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Numărul pacienţilor Covid s-a triplat în ultima săptămână, dar unul dintre specialiştii români ne linişteşte: "Nu e ieşit din comun. Nu suntem în valul 6"