Antena Meniu Search
x

O bătrână din Iași s-a vindecat de COVID la 101 ani. A ieșit învingătoare în lupta cu virusul, după 10 zile de spitalizare

Cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" Iași pleacă acasă la cei dragi după 10 zile de spitalizare. O bătrână în vârstă de 101 ani a reușit să iasă învingătoare din lupta cu COVID-ul. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 18.01.2023, 15:54

O bătrână din Iași s-a vindecat de COVID la 101 ani. A ieșit învingătoare în lupta cu virusul
O bătrână din Iași s-a vindecat de COVID la 101 ani. A ieșit învingătoare în lupta cu virusul - Shutterstock

O bătrână, în vârstă de 101 ani, a învins infecția cu SARS-COV-2 și a plecat acasă sănătoasă. A fost cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" Iași. Femeia a fost internată timp de 10 zile, a primit tratamentul corespunzător și s-a vindecat de COVID.

Bătrâna de 101 ani a învins boala 

Când a fost internată, bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronica, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, dar și boală renală cronică. Femeia a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbiditățile îi puteau pune viața în pericol, însă medicii au personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei.

"​Pacienta s-a adresat inițial Spitalului Clinic Pașcani acuzând dispnee, tuse productivă de aproximativ 2 zile. De acolo a fost dirijată către UPU Spiridon unde a fost consultată cardiologic și s-a constatat și diagnosticul de Covid 19. ​La internare avea o stare generală influențată, afebrilă, conștientă, greu cooperantă, bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronica, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică.

​Deși a avut nevoie de suport de oxigen iar comorbiditățile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente.  ​După ameliorarea simptomelor, la câteva zile de la internare, pacienta coopera cu personalul medical având un singur gând, de a se face bine și de a pleca acasă. În ciuda vârstei înaintate, a fragilității acestei vârstei, a afecțiunilor asociate, tratamentul pentru Covid 19 a fost un succes.

​Suntem mulțumiți și bucuroși că dorința pacientei noastre este pe cale de a se îndelini. Aparținătorii acesteia vor ține legătura cu medicul curant pentru a fi informați cu privire la conduita terapeutică ce trebuie repectată și necesitatea următorului control", a transmis managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » O bătrână din Iași s-a vindecat de COVID la 101 ani. A ieșit învingătoare în lupta cu virusul, după 10 zile de spitalizare