Antena Meniu Search
x

Video Penurie de vaccinuri în anumite zone ale ţării. Oraşul în care nu s-a livrat nicio doză de ser de două zile

Planurile îndrăzneţe ale autorităţilor de a vaccina milioane de români până în toamnă se bat cap în cap cu realitatea din teren. În unele zone ale ţării nu există suficient ser pentru imunizare. În municipiul Târgu Bujor, din Galaţi, spre exemplu, nu s-a livrat nicio doză de ser de 2 zile. Şi nu este singura neregulă la centrul de vaccinare din oraş.

de Adrian Obreja

la 06.05.2021, 14:40

Vezi și
  • Penurie de vaccinuri în anumite zone ale ţării

În acest moment, cea mai mare problemă este aprovizionarea cu doze de vaccin. Ar fi trebuit să ajungă o tranşă luni, dar a ajuns marţi după-amiză, la ora 15.00, cu doze insuficiente pentru cei programaţi. Apoi ar fi trebuit să ajungă o altă tranşă miercuri, dar li s-a transmis celor din centrul de vaccinare că vor primi doze abia vineri.

Însă, astăzi a fost făcută o livrare de doze, lucru care i-a luat prin surprindere chiar şi pe cei din centrul de vaccinare, pe medici, care au spus că nu ştiau că vor ajunge azi doze aici, mai ales că în cursul săptămânii au sunat oamenii şi i-au reprogramat. După care au fost nevoiţi să îi sune pe aceiaşi oameni ca să vină la vaccin. 

Şi nu a fost singura neregulă la centrul de vaccinare

Au mai fost probleme în acest centru de vaccinare, atunci când au fost sunaţi alţi oameni pentru a se prezenta la vaccinare, iar la uşa centrului au fost întorşi din drum pentru că dozele de vaccin erau expirate. În centrul de vaccinare de la Târgul Bujor, în data de 4, au fost administrate doar 19 doze de vaccin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Penurie de vaccinuri în anumite zone ale ţării. Oraşul în care nu s-a livrat nicio doză de ser de două zile