Antena Meniu Search
x

Video Pericolul din cireșe. Ce persoane nu au voie să consume fructele, potrivit medicilor

Sunt gustoase și aromate și cu greu ne vine sa ne mai oprim din mâncat, atunci când le avem. Cireșele, fructele vedetă ale sezonului, aproape ca nu lipsesc de pe mese în aceste zile. Medicii ne atrag, însă, atenția. Deși sunt sănătoase, consumate în exces, mai ales de către anumite persoane cu probleme de sănătate, pot face mai mult rău decât bine. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.06.2022, 18:04

Vezi și

Deși sunt recunoscute pentru aportul de minerale și vitamine pe care îl dau organismului, cireșele consumate în exces pot deveni un adevărat pericol.

Ionut Ignat, nutriționist: Cantitatea trebuie studiată, pentru că avem tendinta să exagerăm. Aveţi grijă cât cumpăraţi de la piaţă şi cât mai aveţi a doua zi. Putem avea două, trei serviri pe zi de fructe, la alegere. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Pentru cei mai mulţi, cantitatea este dictată de preţ. Şi găsim acum la piaţă cireşe pentru toate buzunarele, la șase lei, la opt lei sau la 10 lei. Cei mai mulţi pleacă de aici cu câteva kilograme pe care intenţionează să le consume în aceeaşi zi. 

Pentru cei care au probleme de sănătate, consumul moderat de cireșe este şi mai important

Ionuț Nistor, medic Spitalul Parhon Iași: Există anumite riscuri pentru anumite categorii de persoane, vorbim de o categorie de pacienţi extrem de vulnerabili, vorbim despre pacienţii care fac dializă, sunt extrem de vulnerabili la consumul de fructe proaspete. Există riscul de a dezvolta o complicaţie care le poate pune viaţa în pericol. Recomandăm pacienţilor care au insuficienţă renală şi fac dializă să consume o cantitate foarte mică de fructe. 

Cireşele nu sunt recomandate nici celor care suferă de alergii sau gastrită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Pericolul din cireșe. Ce persoane nu au voie să consume fructele, potrivit medicilor