Antena Meniu Search
x

Video Povestea Tatianei, o fetiță de 11 ani ce a fost operată greșit de 6 ori la acelaşi picior. Părinţii au nevoie de 30.000 de euro pentru o operaţie la Viena

Din cei 11 ani de viață, Tatiana a petrecut nouă încercând să redevină un copil normal. Fetiţa a fost operată greșit de șase ori după o fractură. 

de Georgiana Botez

la 16.08.2022, 15:14

Vezi și

Unica soluție propusă de chirurgi români a fost amputarea sub genunchiul dreapt. Însă, după două operații la Viena, Tatiana are piciorul drept, doar că este încă scurt. Pentru a recupera lungimea, copila mai are nevoie de două operații în Austria. Și de donatori generoși. Tatiana avea doi ani când a căzut din pat. Fractura de atunci, de la piciorul drept, încă o chinuie și îi chinuie și familia.

Tatiana a fost operată greșit de șase ori

Până în 2017, Tatiana a suferit șase operații în România. Toate au fost erori. În loc să fie vindecată, a rămas cu glezna deformată și cu piciorul mai scurt cu nouă centimetri

Remus Sere, tatăl Tatianei: Prima dată am umblat cu ea la Oradea, Cluj, Timișoara, București și acolo ne-o spus că nu se mai poate face nimic. Numai dacă îi taie piciorul. De unde trebuia amputat? De la gleznă.”

Pe acelaşi subiect

Cu sprijinul donatorilor din Campania „Vreau să ajut” și cu împrumuturi la bănci, părinții au dus-o pe Tatiana la Viena. Să-i salveze piciorul și să recupereze nouă centimetri pierduți din lungimea membrului, drept urmare a erorilor medicale repetate.

Remus Sere, tatăl Tatianei: Din prima ne-o promis cinci centimetri, ne-o făcut. Și acum sperăm că și diferența ne-o rezolvă.”

Tatiana a purtat un dispozitiv implantat care avea o cheiță. De trei ori pe zi, mama Tatianei învîrtea acea cheiță, cum o instruiseră medicii vienezi, ca să lungească piciorul copilei. Așa a recuperat Tatiana mai bine de cinci centimetri din cei nouă.

Remus Sere, tatăl Tatianei: Ce înseamnă pentru un părinție să își știe copilul bolnav? E un lucru pentru mine foarte dureros. Aș prefera să fiu eu.”

Remus si Maria Sere sunt oameni luptători. Au doi copii si un venit net lunar de nici trei mii de lei. Mai vând lapte și caș de la văcuțele lor ca să supraviețuiască. Și ca să își vindece copilul bolnav. Și de și-ar fi vândut casa nu ar fi adunat cât au cheltuit pe sănătatea Tatianei în ultimii ani.

Fetița are nevoie de 30.000 de euro pentru intervenția chirurgicală de la Viena

Maria Sere, mama Tatianei: Cred că cu toate drumurile, după cum am făcut un mic calcul,  la 47 de mii de euro până acum.”

Pentru recuperarea ultimilor trei centimeti și jumătate la piciorul drept, medicii vienezi au decis alte două operații, cu implantarea, din nou, a dispozitivului de alungire. Copila trebuie să stea în spital la Viena trei luni. Și are nevoie de 30 de mii de euro.

Remus Sere, tatăl Tatianei: Celor care vor să doneze și pot, le mulțumesc anticipat și să ne ajute Bunul Dumnezeu la toți!”

O puteți ajuta pe Tatiana donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat copiilor bolnavi aflați în grija Fundației „Mereu Aproape”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Povestea Tatianei, o fetiță de 11 ani ce a fost operată greșit de 6 ori la acelaşi picior. Părinţii au nevoie de 30.000 de euro pentru o operaţie la Viena