Antena Meniu Search
x

Video Primele sancţiuni în cazul bătrânului lăsat să agonizeze ore în şir în camera de gardă

Au fost date primele sancţiuni la spitalul din Corabia. După ce a văzut imaginile de mai devreme, ministrul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să facă de urgenţă un control. Verificarile s-au încheiat la ora 2.00 în această dimineaţă.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.01.2021, 16:33

Vezi și
  • Un bătrân a fost lăsat să zacă ore în şir în camera de gardă, în timp ce asistentele doar îi dădeau indicaţii.

6.000 de lei este amenda primită de medic şi 3.000 de lei amenda primită de asistentă. Ministrul Sănătăţii a dat un avertisment spitalului şi a cerut revizuirea protocolului de lucru şi instruirea întregului personal pentru a-şi reaminti sarcinile pe care le are în spital.

Directorul spitalului spune că a vorbit cu cei care apar în filmare, iar asistenta şefă a susţinut că bătrânul este cel care a dorit să nu fie ajutat. Chiar şi aşa, urmează o anchetă în spital, la finalul căreia ar putea fi luate alte măsuri.

Cazul şocant al bătrânului ignorat de spital

Cu faţa în jos, gemând şi plângând. Aşa l-a găsit ruda unui bolnav pe un bătrân în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Corabia. 

Femeie: "Nu mai plânge tataie că plângi degeaba."

Aceasta i-a întins imediat bărbatului o mână de ajutor. Într-un final a apărut şi o asistentă, care îi ordonă bărbatului să se aşeze pe un scaun

Bătrân: "Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot."

Bătrânul, vizibil afectat de boală, nu poate sta în picioare. Angajata spitalului nici măcar nu îl atinge. În cele din urmă, bărbatul reuşeşte să se ridice, însă abia face faţă efortului. Mai apar încă două asistente, de data aceasta cu un cărucior, care îl ajută să se aşeze în el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Primele sancţiuni în cazul bătrânului lăsat să agonizeze ore în şir în camera de gardă