Antena Meniu Search
x

Primul medic răpus de coronavirus, la scurt timp după ce a demisionat

Număr mare de îmbolnăviri, dar şi număr record de persoane vindecate, ieri. 253 de români au învins lupta cu boala în ultimele 24 de ore, iar în total, un sfert din cei aproape zece mii de pacienţi infectaţi au scăpat de coronavirus.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 12:26

Vezi și
  • Valeriu Neagoe a fost medic de aproape două decenii.
  • Pe 6 aprilie şi-a dat demisia.

Numărul deceselor, însă, a ajuns la 527, iar printre cele anunţate ieri se află şi primul medic din România răpus de Covid-19. Este vorba de un bărbat de 62 de ani care a lucrat la Spitalul Judeţean Constanţa până la începutul acestei luni, când a demisionat. Ieri dimineaţă a decedat la Matei Balş.

Valeriu Neagoe a fost medic timp de aproape două decenii pe Secţia Medicală 2 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Constanța. Pe 6 aprilie şi-a dat demisia. O zi mai târziu s-a întors la spital, acuzând stări de rău. A fost internat şi, la scurt timp, depistat cu noul coronavirus.

Purtător de cuvânt DSP Constanţa: Pe 7 aprilie a prezentat primele manifestări clinice, febră, tuse, a fost cianotic. Este foarte greu de ştiut care a fost sursa exactă, mai ales că domnul doctor se proteja, purta echipament de protecţie mereu.

Starea lui de sănătate s-a agravat de la o zi la alta, iar pe 11 aprilie, colegii de breaslă au hotărât să fie transferat la Institutul Matei Balş din Capitală. Zece zile mai tarziu, medicul a pierdut lupta cu virusul.

Cătălin Grasa, managerul Spitalulu iJudeţean Constanţa: Vorbim de un medic conştiincios, un medic care a muncit alături de colegii noştri în gărzi, alături de pacienţi, alături de rezidenţi şi a făcut tot ce se poate pentru a-i salva. Nu avem decât cuvinte de laudă faţă de activitatea dânsului şi în egalî măsură ne manifestăm marea pierdere pentru familie şi pentru noi, marea familie a Spitalului Clinic a Judeţului Constanţa.

Cadrul medical avea 62 de ani. O anchetă trebuie să stabilească acum cu certitudine dacă a luat virusul după ce ar fi intrat în contact direct cu un pacient infectat cu coronavirus.

Nicolae Manea, Sanitas Constnaţa: Probabil că era o formă de a se proteja împotriva pandemiei. Am înţeles că avea anumite comorbidităţi, dar cel mai grav lucru este că a decedat, că nu mai este printre noi.

Bărbatul este cel de-al 508-lea deces înregistrat în România, dar şi primul medic pe care ţara noastră l-a pierdut în faţa virusului Sars-Cov-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Primul medic răpus de coronavirus, la scurt timp după ce a demisionat