Antena Meniu Search
x

Video Probleme tot mai mari la secţiile de Terapie Intensivă din ţară

Tot mai multe spitale din ţară se confruntă cu problema locurilor pe secţiile de Terapie Intensivă. La Piatra Neamţ, Spitalul Judeţean încă nu are o secţie de ATI funcţională, după mai bine de o săptămâna de la incendiul în care au murit arşi de vii mai mulţi pacienţi.

de Redactia Observator

la 24.11.2020, 15:37

Vezi și
  • Unele secţii ATI sunt complet echipate, însă nu funcţionează din lipsă de personal.

Pacienţii în stare gravă, infectaţi cu noul coronavirus, din judeţul Neamţ nu pot fi duşi deocamdată la spitalul judeţean. Mai mult, cei a căror stare se agravează în spital sunt transferaţi la alte unităţi medicale. Unul dintre etajele spitalului a fost parţial amenajat ca secţie ATI, după incendiul devastator de la jumătatea lunii.

Medic: "S-a lucrat intens, s-au verificat toate gurile de oxigen de la cele 6 paturi de la etajul patru. Tot mai apare câte o mică problemuţă pe care încercăm din răsputeri să o rezolvăm."

Însă noua structură nu are deocamdată autorizaţie din partea DSP. Între timp, bolnavilor li se găseşte cu greu un loc la spitalele din zonă.

Medic: "Sunt minimum 4 solicitări pe zi pentru a transfera la ATI. Miercuri am avut 10 solicitări."

Autorităţile de la Piatra Neamţ sunt revoltate că spitalul nu ar fi primit tot ajutorul promis de Ministerul Sănătăţii.

Din cei 6 bolnavi duşi în noaptea incendiului la Spitalul din Leţcani, doar doi au rămas în viaţă şi starea lor pare să se îmbunătăţească.

Paradoxal, la spitalul din Piatra Neamţ există un sector destinat blocului operator care stă aproape gata, dar care e închis şi stă nefolosit din 2017.

Probleme şi la spitalul din Braşov

Şi în Braşov sunt probleme. Deşi o nouă secţie de terapie intensivă covid, cu 20 de paturi complet echipate, este gata, nu funcţionează din lipsa personalului medical.

Este nevoie de 49 de angajaţi, dintre care 5 medici de terapie intensivă.

Autorităţile spun că doar detaşarea personalului din alte judeţe poate pune capăt acestei crize.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Probleme tot mai mari la secţiile de Terapie Intensivă din ţară