Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, avertisment după înmulțirea cazurilor de coronavirus: „Vor începe controale foarte serioase, nu se mai poate”

A crescut dramatic numărul infecțiilor cu coronavirus în România, pe măsură ce s-au introdus măsuri de relaxare, iar secretarul de stat Raed Arafat dă vina pe activitatea oamenilor din weekenduri, când nu se respectă măsurile de distanțare și igienă.

de Redactia Observator

la 20.06.2020, 10:34

Raed Arafat anunță controale serioase
Raed Arafat, avertisment după înmulțirea cazurilor de coronavirus - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Raed Arafat spune că weekend-urile au devenit un mare risc
  • Raed Arafat: Se vor face controale peste tot, la terase, la retaileri

Într-un interviu pentru Observator, de acum două seri, Raed Arafat remarca faptul că această creștere „ne arată că situația nu este stabilă (...) este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli”.

Vineri seara, Raed Arafat a anunțat și primele măsuri care vor fi luate. „Îmi pare rău să vă zic, dar o sa înceapă controale foarte serioase, nu numai la terase, ci și la magazine care trebuie să aibă triaj la intrare. Vor începe astfel de controale pentru că nu mai merge”, a declarat Raed Arafat.

El spune că weekend-urile au devenit un mare risc pentru că oamenii care merg în cluburi, la terase sau oriunde în grupuri mari se vede clar că nu sunt din aceeași familie. 

Nu mai merge. Vor începe controale serioase, nu se mai poate. Nu doar la terase. Se vor face controale peste tot, la terase, la retaileri pentru a se vedea dacă fac sau nu triaje la intrare. Sunt mai îngrijorat ca acum o luna. La început, în faza unu a relaxării, oamenii au respectat regulile”, a precizat Raed Arafat, la Digi 24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Raed Arafat, avertisment după înmulțirea cazurilor de coronavirus: „Vor începe controale foarte serioase, nu se mai poate”