Antena Meniu Search
x

Raed Arafat nu vrea autospeciale ISU la ușa spitalelor: ”Nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri”

Nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri, spune șeful DSU, Raed Arafat, referitor la cazul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, care este „vegheat”, începând de miercuri, de o mașină a pompierilor.

De Ana Maria Ghiarasim la 08.10.2021, 16:50
Raed Arafat nu vrea să vadă autospeciale ISU în curțile spitalelor: ”Nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri”
Raed Arafat nu vrea să vadă autospeciale ISU în curțile spitalelor: ”Nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri” - Hepta

„Nu am fost de acord cu acest lucru și nici nu vom fi de acord, pentru că nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri”, spune șeful DSU, Raed Arafat. El spune că „soluțiile sunt altele”.

Raed Arafat, soluții pentru prevenirea incendiilor în spitale

„În interiorul clădirii trebuie să ai oameni care verifică instalațiile, care fac tururi să verifice care este situația, dacă există vreun risc să îl elimine. Binențeles, dacă e o urgență se sună la 112 să vină pompierii. Chestia asta a generat și alte solicitări. Lumea a crezut că dacă punem pompierii lângă spital înseamnă că nu mai are nimeni responsabilitate și pompierii răspund. Nu merge”, adaugă Arafat.

Raed Arafat a mai spus că, oricum, pompierii verifică spitalele o dată la câteva ore, în cazul în care acestea nu au personal specializat.

Pe acelaşi subiect

Medicii de la Timișoara au cerut o mașină a pompierilor de teama unui eventual incendiu

Începând de miercuri, Spitalul „Victor Babeș” Timișoara este „vegheat” de o mașină a pompierilor, la solicitarea medicilor care se tem de un eventual incendiu. Autospeciala cu apă și spumă cu un echipaj complet format din 3 salvatori militari a ajuns miercuri la spital și va rămâne în curte, pregătită să intervină dacă va fi cazul.

„Deși personalul spitalului nostru este instruit permanent și avem o autorizație la incendiu pe tot ceea ce înseamnă sisteme de instalații, clădirea este foarte veche, existând un potențial pericol. Vrem să mulțumim conducerii ISU Banat pentru disponibilitatea avută și pentru reacția imediată la solicitarea noastră”, spun cei de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Raed Arafat nu vrea autospeciale ISU la ușa spitalelor: ”Nicăieri în lume nu există să păzești o clădire cu o mașină de pompieri”