Antena Meniu Search
x

Rafila: Probabil că după 15 iunie va fi reluată marea majoritate a celorlalte activităţi, încă suspendate (Video)

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că, probabil, după data de 15 iunie va fi reluată activitatea şi în domeniile încă suspendate.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 18:22

Vezi și
  • Medicul Rafila crede că după 15 iunie se vor relua şi celelalte activităţi
  • El recomandă respectarea celor trei reguli principale
  • Mall-urile şi-ar putea relua activitatea

Alexandru Rafila a precizat, pentru Observator, că după data de 15 iunie probabil că restaurantele îşi vor relua activitatea, dar şi mall-urile, însă pentru restaurantele din mall-uri trebuie găsită o soluţie pentru a evita aglomerarea la mese şi la case.

"Probabil că după data de 15 iunie, marea majoritate a celorlalte activităţi, care încă sunt suspendate, probabil că va reîncepe. Probabil funcţionarea restaurantelor, spectacole în are liber, mall-urile, dar depinde ce înţelegem prin mall. Dacă ne referim la mall-uri ca locuri unde sunt diverse magazine, cred că activitatea în aceste magazine poate reîncepe, iar aglomeraţia poate fi evitată. Dar, dacă ne referim la restaurantele din mall-uri, sigur, acolo sunt foarte mari aglomeraţii de oameni şi trebuie găsită o suliţie încât ele dacă vor fi repornite, să funcţioneze mai degrabă pe baza unor produse preambalate sau un soi de catering, ceva care să evite aglomerarea la mese şi la spaţiile de cumpărare a hranei. În ceea ce priveşte sălile închise de cinematografe sau sălile de spectacole, sigur aici trebuie evaluată situaţia de la caz la caz pentru că ele sunt foarte diferite şi dacă oferă condiţii de distanţare fizică suficientă şi participanţii utilizează masca, atunci sigur că anumite tipuri de activităţi pot şi ele la rândul lor să reînceapă", a precizat medicul Rafila.

Medicul precizează că există opinii subiecte despre cine a respectat regulile şi cine nu, însă trebuie respectate în continuare trei reguli principale: spălatul pe mâini şi utilizarea măştii în spaţiile închise, distanţarea fizică la 1,5 metri şi evitarea aglomeraţiilor.

"Chiar dacă reîncep activităţile sociale, economice, diverse servicii, e bine să încercăm să avem în vedere aceste reguli. Responsabilitatea noastră individuală o să dea un răspuns bun la nivel naţional, sunt convins de asta", spune Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Rafila: Probabil că după 15 iunie va fi reluată marea majoritate a celorlalte activităţi, încă suspendate (Video)