Antena Meniu Search
x

Rafila: "Sunt puţin peste 2.000 de cazuri de COVID în fiecare săptămână. E îngrijorător că sunt şi decese"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că la nivel naţional se înregistrează, săptămânal, peste 2.000 de cazuri de COVID. Conform ministrului, boala provocată de coronavirus continuă să cauzeze şi decese, aproximativ 40% dintre pacienţii decedaţi după ce au fost diagnosticaţi cu această infecţie fiind persoane vaccinate.

de Redactia Observator

la 29.01.2024, 22:45

Rafila: "Sunt puţin peste 2.000 de cazuri de COVID în fiecare săptămână. E îngrijorător că sunt şi decese"

”Vreau să vă spun că avem în fiecare zi cam 300 de cazuri (de COVID – n.r.) la nivel naţional, sunt puţin peste 2.000 de cazuri în fiecare săptămână. Ceea ce este îngrijorător este că sunt şi decese, sunt în jur 25-30 de decese, şi cam 40% din numărul deceselor sunt la persoane vaccinate. Nu vreau să fac alte comentarii, asta este situaţia legată de infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la TVR Info, potrivit news.ro.

S-au distribuit vaccinuri pentru noile tulpini virale

El a amintit că în luna decembrie România a primit şi a distribuit către medicii de familie ser pentru noile tulpini virale care produs boala COVID. ”Oricine doreşte poate să se adreseze medicului de familie care are la dispoziţie acest vaccin”, a adăugat ministrul. El a explicat că, spre deosebire de vaccinurile livrate la început de compania Moderna, care erau multidoză, vaccinul pentru noile tulpini de SARS-CoV-2 este monodoză.

Rafila a precizat că, la fel ca şi în cazul gripei, acest vaccin este recomandat, el nu previne îmbolnăvirea, dar în caz de infectare cei care vin în contact cu virusul fac o formă mai uşoară a infecţiei. Conform lui Rafila, vaccinurile fuseseră contractate şi plătite în urmă cu doi ani şi jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Rafila: "Sunt puţin peste 2.000 de cazuri de COVID în fiecare săptămână. E îngrijorător că sunt şi decese"