Antena Meniu Search
x

Rata testelor pozitive în România. Media de infectări cu COVID-19 la 100.000 de locuitori

România este printre primele locuri din Europa la numărul de infectări la suta de mii de locuitori. În ultima săptămână, media îmbolnăvirilor zilnice a depăşit 300.

de Redactia Observator

la 23.06.2020, 11:03

Vezi și
  • Cifra a scăzut ieri la 246.
  • Au fost procesate mai puţine teste faţă de zilele trecute.

Rata testelor pozitive a trecut, de la o zi la alta, pragul de 6 procente. Nu pare mult, dar România depăşeşte acum media de infectări la suta de mii de locuitori a Uniunii Europene. Am ajuns astfel pe locul 3 la acest capitol, după Portugalia şi Suedia.

Veştile păreau ceva mai bune ieri, atunci când în raportările oficiale România părea că înregistrează mai puţine cazuri noi. De la 315 în raportarea de duminică, la 246 în cea de luni. Doar că şi numărul testelor a scăzut în acest timp, de la peste 6000 la 4.044.

Până acum, în ţara noastră, peste 1500 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului. Veşti bune nu par să vină nici din afara ţări.

Statisticienii din Marea Britanie, care au analizat evoluţia pandemiei în întreaga lume spun că România se află, cel puţin în perioada imediat următoare, pe o pantă ascendentă în ceea ce priveşte numărul de cazuri.

În tot acest context, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru a anunţat în exclusivitate pentru Observator noi reguli privind internarea pacienţilor infectaţi cu noul Coronavirus. Iată declaraţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Rata testelor pozitive în România. Media de infectări cu COVID-19 la 100.000 de locuitori