Antena Meniu Search
x
LIVE

Revelion cu sushi și fructe de mare în loc de pește

Pentru noaptea de revelion, restaurantele şi-au adaptat meniurile în funcţie de. superstiţii. Se spune că peştele nu trebuie să lipsească din farfurie, însă mulţi tineri îl consideră un preparat. banal.

la 30.12.2018, 22:23
Vezi și

Pentru noaptea de Revelion, restaurantele şi-au adaptat meniurile în funcţie de. superstiţii. Se spune că peştele nu trebuie să lipsească din farfurie, însă mulţi tineri îl consideră un preparat. banal. Aşa că bucătarii au adus în meniu şi fructe de mare, iar peste sushi au pus un ingredient care să le aducă bogăţie tot anul. Foiţă de aur comestibilă.

Un meniu "bogat" de Revelion, într-un restaurant japonez din Timişoara e pe bază de sushi. Bucătarul a ţinut cont de dorinţele clienţilor care i-au cerut să pregătească ceva spectaculos, dar neapărat cu peşte. Pentru că aşa cere tradiţia. I-a ascultat şi astfel a apărut sushi cu somon, fois-gras şi foiţă de aur.

Peste orez sunt adăugate o foiţă din alge, sos de usturoi, fois-gras, avocado şi castravete, apoi este rulat şi învelit în somon. Cu penseta este adăugat ingredientul surprinză, care să aducă bogăţie tot anul.

O porţie costă 50 de lei, iar specialiştii spun că e destul pentru o masă. Mai ales că gustul de sushi nu trebuie amestecat cu niciun alt fel de mâncare.

Şi în celălat capăt al ţării, la Olimp, tradiţia se păstrează. Doar că peştele a fost înlocuit cu fructe de mare.

Rapanele, creveţii şi scoicile proaspete sunt pregătite cu ulei de măsline, lămâie şi mirodenii.

Un astfel de platou costă 120 de lei şi este suficient pentru o familie întreagă.

Sunt alternative la fel de sănătoase la peştele despre care se spune că, servit în noaptea dintre ani, ne ajută să trecem mai uşor printre probleme. Rămâne de văzut dacă şi în cazul lor supersitiţia este valabilă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Revelion cu sushi și fructe de mare în loc de pește