Antena Meniu Search
x

România, în valul 6 de Covid. Cum argumentează Rafila recomandarea de a amâna vaccinarea cu a patra doză

România intră încet în valul 6 al îmbolnăvirilor de covid. Aproape 15.000 de cazuri au fost în ultima săptămână. Oficialii europeni recomandă populaţiei doza 4 de vaccin, însă ministrul Sănătăţii crede că ar fi mai bine să aşteptăm. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 11.07.2022, 21:38

Vezi și

Ministrul Sănătăţii spune că această doză a patra nu mai este eficientă în cazul actualei tulpini Delta. Prin urmare, acesta spune că este mai bine să aşteptăm până în toamna acestui an, atunci când se preconizează că o să fie aprobat un naou tip de vaccin, specific pentru această tulpină.

România în valul 6 Covid

Tot el a justificat această recomandare prin faptul că persoanele care ar face acum doza patru, n-ar mai fi eligibile să facă vaccinul specific imediat când apare. Recomandarea lui este însă ca românii care abia au început vaccinarea să facă totuşi dozele de rapel.  

Suntem deja în valul şase de covid, aproape 14.900 de cazuri noi de covid în ultima săptămână, în România, anunță ministrul Sănătății. Aproape 20% dintre acestea sunt reinfectări. Cele mai multe sunt în Bucureşti şi Ilfov, aproape o treime. 2.717 din cazurile totale, adică aproape 20%, sunt reinfectări. În spitale sunt internate 1.410 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » România, în valul 6 de Covid. Cum argumentează Rafila recomandarea de a amâna vaccinarea cu a patra doză