Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Vlad Voiculescu, după ce DNA a deschis dosar penal pentru achiziţia de doze de vaccin anti-Covid-19: "Prin decizia lui Florin Cîțu, România a comandat irațional vaccinuri fără număr"

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis un dosar penal ce priveşte achiziţia de vaccinuri anti-Covid-19 de la începutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent, iar Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a oferit o primă reacţie pe marginea acestui subiect.

De Redactia Observator la 21.09.2021, 19:35
Vlad Voiculescu neagă că el a depus plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie
Vlad Voiculescu neagă că el a depus plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie - Hepta
  • Vlad Voiculescu neagă că el a depus plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie pe tema achiziţiei de doze de vaccin anti-Covid-19.

Astfel, într-o postare pe pagina personală de Facebook, Vlad Voiculescu aruncă toată vina în cârca actualului premier, Florin Cîţu, spunând despre acesta că "prin decizia lui Florin Cîţu, România a comandat iraţional vaccinuri fără număr".

În plus, Vlad Voiculescu acuză că, din cauza premierului Florin Cîţu, România ar fi ajuns în situaţia de a vinde şi de a dona doze de vaccin anti-Covid-19 doar pentru ca acesta să nu expire.

Vlad Voiculescu neagă că el a depus plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie pe tema achiziţiei de doze de vaccin

Redăm integral mesajul transmis de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis un dosar penal "in rem", cu privire la fapte, nu la persoane, în legătură cu achiziţia de doze de vaccin anti-Covid-19 de la debutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent:

Pe acelaşi subiect

"Anchetarea de către DNA a modului în care România a achiziționat vaccinurile este bine-venită: românii trebuie să știe cum a decis Guvernul că e înțelept să le administreze banii în pandemie.

În acest context, poate vă amintiți că, pe la mijlocul lunii martie a acestui an, domnul viitor fost premier Cîțu a aruncat în public acuze la adresa mea cum că m-aș fi opus unei achiziții suplimentare de vaccinuri. Nu direct, ci "pe surse" - așa cum viitorul fost premier Cîțu, ajutat de consilieri angajați pe bani publici pentru nevoile de comunicare personale - a ales să comunice de altfel de fiecare dată când a vrut să își murdărească colegii din coaliția de guvernare.

Ce am făcut atunci a fost să aduc la cunoștința întregului Guvern, în mod oficial (se poate consulta atât memorandumul din partea Ministerului Sănătății cât și înregistrarea ședinței de Guvern care poate fi solicitată de la Secretariatul General al Guvernului) câteva lucruri:

1. Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de viitorul fost premier și comunicată Comisiei Europene (pentru că a fost vorba de o achiziție la nivel european) fără a se ține cont de opinia ordonatorul de credite (adică cel care plătea) iar acesta era Ministerul Sănătății. Am cerut ca această practică de a decide pe bugetul aflat în răspunderea mea, fără a fi consultat, să înceteze;

2. Aveam deja un număr mare de vaccinuri comandate deja, în raport cu toate scenariile vis-a-vis de campania de vaccinare – fără a fi lăsați să ne implicăm de la nivelul Ministerului Sănătății, în nici un fel, în campania de comunicare sau în alte acțiuni care să îmbunătățească această campanie;

3. Pentru achiziția de vaccinuri deja antamată de viitorul fost premier, Ministerul Sănătății avea nevoie de sume suplimentare cel târziu la rectificarea bugetară; în Martie, bugetul anual al MS fusese deja pus pe butuci prin deciziile premierului; 

În urma deciziilor precipitate, tot prin decizia lui Florin Cîțu, România a comandat irațional vaccinuri fără număr, a cumpărat doze peste necesar și a ajuns în situația de a vinde și dona mai multe milioane de vaccinuri decât orice altă țară din Europa: nu din rațiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat. Sper să aflăm din ancheta DNA și felul în care au fost distribuite aceste doze.

Românii chiar trebuie să știe. Pentru că, dacă nu ar mai simți că sunt prostiți și mințiți constant, poate-ar avea ceva mai multă încredere în cei care le cer imperativ și tot mai răstit să se vaccineze".

În plus, Vlad Voiculescu a ţinut să precizeze că nu el este cel care a depus plângerea la Direcţia Naţională Anticorupţie, plângere în urma căreia procurorii au demarat o anchetă care se anunţă a fi extrem de interesantă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Reacţia lui Vlad Voiculescu, după ce DNA a deschis dosar penal pentru achiziţia de doze de vaccin anti-Covid-19: "Prin decizia lui Florin Cîțu, România a comandat irațional vaccinuri fără număr"