Antena Meniu Search
x

Video România se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu. Consumul de antibiotice şi antitermice a crescut şi cu 50%

Anul Nou a început aşa cum s-a încheiat 2022: cu camerele de gardă pline de pacienţi cu infecţii respiratorii. Cazurile depăşeşc numărul celor înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Valul de viroze, care pare că nu se mai termină, a dus şi la o criză de medicamente. Deşi antibioticele nu sunt recomandate în banalele răceli, în cazul suprainfecţiilor, reprezintă singura soluţie. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.01.2023, 14:00

Vezi și

Spitalele sunt pline şi după sărbători. La Institutul Matei Balş, din Capitală, din 30 decembrie şi până astăzi, peste 1.000 de prezentări la camera de gardă. 80% din cazuri sunt infecţii respiratorii, atât la adulţi, cât şi la copii.

Cel mai agresiv val de viroze din ultimii 10 ani

Este cel mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu, spun medicii, care ne avertizează că am putea avea şi o epidemie de gripă la începutul acestui an.

Ministerul Sănătăţii a anunţat deja că va interzice exportul pentru animite antibiotice şi antitermice pentru că a crescut acest consum de antibiotice şi antitermice destul de mult în ultima perioadă, în România. Sunt creşteri şi de 50%, e nevoie de antibiotice la cazurile suprainfectate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » România se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu. Consumul de antibiotice şi antitermice a crescut şi cu 50%