Antena Meniu Search
x

Video Românii care au avut Covid-19 trebuie să prezinte un document în plus la revenirea la locul de muncă. Medicii spun că hârtia e inutilă

Să consumi mai puţin ca singură soluţie nu mi se pare că ar suna bine. Şi discutăm mai departe despre un alt subiect care nu sună bine. În loc să se reducă, birocraţia pare să înflorească în plină pandemie.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 09.02.2022, 12:39

Vezi și

Autorităţile au inventat o nouă hârtie pentru bolnavii de COVID. Concret, persoanele care au trecut prin boală şi se întorc la muncă trebuie să prezinte angajatorului o adeverinţă de la medicul de familie. Măsura este curpinsă în hotărerea de guvern care prevede prelungirea stării de alertă. Medicii de familie spun, în schimb, că această adeverinţă este inutilă.

Un document care poate costa în plus

Nu au venit deocamdată pacienţi să solicite aceste adeverinţe. Sunt şi foarte mulţi medici de familie care nu ştiu despre această nouă hârtie. Obligatitivatea unei astfel de adeverinţe a fost sesizată de Patronatul Medicilor de Familie din România, iar preşedinta asociaţiei a spus că vorbim practic despre un document care este inutil. Asta pentru că persoana care a trecut prin boală, trebuie să treacă pe la medicul de familie înainte de a reveni la serviciu pentru a solicita această adeverinţă care atestă calitatea de persoană care a trecut prin boală.

Medicii spun că această "calitate" poate fi dovedită în primul rând cu certificatul de vaccinare, iar în al doilea rând medicii sunt puşi la o muncă suplimentară: şi anume,  trebuie să transcrie pe hârtie un document care se află pe platforma CoronaForms. Mai mult decât atât, această nouă adeverinţă înseamnă drumuri în plus pentru pacienţi, precum şi aglomeraţie în cabinetele medicale. Pot să apară, de asemenea, şi situaţii în care medicii de familie să perceapă o taxă pentru această adeverinţă şi asta pentru că vorbim despre un serviciu care nu este decontat din bugetul pentru asigurări de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Românii care au avut Covid-19 trebuie să prezinte un document în plus la revenirea la locul de muncă. Medicii spun că hârtia e inutilă