Salata verde din serele din Argeș este gata de cules
Serele arată ca primăvara. La mijlocul lui Gerar, agricultorii se pregătesc să culeagă. salata verde. O trufanda în sezonul rece. Verdeţurile pot fi cultivate în plină iarnă de cei care au ştiut cum să aleagă soiurile.
Serele arată ca primăvara. La mijlocul lui Gerar, agricultorii se pregătesc să culeagă. salata verde. O trufanda în sezonul rece. Verdeţurile pot fi cultivate în plină iarnă de cei care au ştiut cum să aleagă soiurile. Un producător din Argeş, de pildă, a învăţat agricultură în Cipru, acolo unde a lucrat mai mulţi ani. Când s-a întors în România a început afacerea cu legume.
Ferite, cât se poate, de gradele cu minus de afară, în serele din Stolnici, judeţul Argeş, au răsărit deja buchetele bogate de salată verde.
Chiar dacă afară totul e alb, salata e la fel de delicioasă precum cea din sezonul cald, spun agricultorii.
Elena Neagoe e foarte mulţumită de recolta de iarna aceasta. A învăţat agricultură în Cipru, unde a lucrat mai mulţi ani. Când s-a întors acasă, şi-a dat seama că şi pământul românesc poate fi fertil tot anul. A găsit în Olanda soiul care rezistă până la minus cinci grade Celsius.
Iarna asta, salata din solarii a îngheţat şi s-a dezgheţat de mai multe ori. Pentru că rezistă la temperaturi joase, nu i s-au schimbat proprietăţile nutritive.
Seminţele au fost plantate în noiembrie şi abia la început de februarie salata va fi bună de recoltat, pentru a o trimite în supermarketuri. Până atunci, fiecare salată va cântări cel puţin 150 de grame. De la producător, pleacă cu un leu şi 50 de bani bucata. În pieţe, costă însă dublu.
Salata verde conţine cantităţi mari de fier. În plus, frunzele proaspete sunt şi o sursă bogată de vitamine.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰