Antena Meniu Search
x

Şase obiceiuri proaste pe care oamenii le dobândesc lucrând de acasă. Cum să scapi de ele, înainte să îţi distrugă productivitatea

În ultimele luni, mai mulţi oameni au lucrat de acasă, iar asta a condus la formarea unor obiceiuri care au un impact negativ asupra productivităţii.

de Redactia Observator

la 10.06.2020, 19:26

Şase obiceiuri proaste pe care oamenii le dobândesc lucrând de acasă
Fotografie ilustrativă - Profimedia Images
  • Renunță la mâncatul la birou și fă pauze de dezmorțire la fiecare 30 de minute
  • Mărește consumul de Omega-3 pentru a face față stresului zilnic

Un nutriţionist australian, Teri Lichtenstein, a dezvăluit pentru Daily Mail cum să scapi de cele mai proaste şase obiceiuri. Ea recomandă să iei masa departe de birou, să faci stretching des sau să apelezi la gustări.

Cele mai proaste şase obiceiuri şi cum să scapi de ele

1. Mâncatul la birou

Este o soluţie la îndemână pentru mulţi, dar Teri spune că este foarte important să eviţi să mănânci în timp ce munceşti, pentru că asta îţi afectează productivitatea. Tu ai impresia că eşti multifuncţional, dar creierul nu se poate concentra la capacitate maximă pe mai mult de o sarcină.

„Mâncatul la birou nu doar că îți încetinește munca, dar te va distrage și de la a analiza apetitul, să știi când ești sătul”, spune Teri.

Renunță la acest obicei plecând de la birou măcar zece minute. Oferă minții tale o pauză, ceea ce îți va permite să te întorci mai concentrat.

2. Statul în fața unui ecran perioade lungi de timp

„Deși acesta este un obicei văzut și la birouri, este foarte probabil că angajații l-au continuat și acasă, mai ales dacă nivelul de muncă nu s-a redus pe timpul pandemiei”, spune Teri. 

Există studii care arată că statul pe scaun pentru mai mult de jumătate de oră fără pauză pentru stretching poate duce la mai multe probleme de sănătate, precum boli cardiovasculare, diabet și obezitate.

Faceți exercitții de stretching la fiecare 30 de minute, în special în zona gâtului, umerilor și spatelui. Faceți și o plimbare scurtă în pauza de prânz pentru a vă dezmorți picioarele și a îmbunătăți circulația sângelui. 

3. Să reziști poftelor de fiecare dată

Deși unii au mâncat și băut mai mult în timpul izolării, există persoane care au făcut opusul și au rezistat poftelor de orice fel. Teri spune că e important să fii blând cu tine în aceste vremuri stresante. 

„Să iei câte o gustare favorită îți poate ridica nivelul de endorfine când te întorci la muncă”, spune Teri.

Renunță la acest obicei luând câte o gustare mică atunci când simți nevoia.

4. Supraanaliza și stresul excesiv

Cum există mulți factori de distragere acasă, este ușor să fii copleșit și să îți crească nivelul de stres. Asta duce la un somn întrerupt și anxietate, ceea ce duce la o slabă concentrare pe timpul zilei. 

Recomandarea este să suplimentați aportul de Omega-3 din alimentație, consumând pește, nuci și semințe care să reducă efectele stresului și anxietății.

5. Trasul unui pui de somn la prânz

Deși mulți au profitat de telemuncă pentru a trage un pui de somn în pauza de prânz, Teri spune că trebuie renunțat la acest obicei, pentru că el nu poate fi continuat la întoarcerea la birou.

„Adulții trebuie să doarmă între 7 și 9 ore, dar calitatea e mai importantă decât canitatatea”.

Renunță la obicei ducându-te la culcare mai devreme sau folosind suplimente de energie. 

6. Mâncarea comandată

„Numărul comenzilor la mâncare a crescut în timpul stării de urgență, mai ales că restaurantele nu erau deschise. Iar mâncărurile comandate sunt adesea bogate în grăsimi, sare și slabe în nutrienți, care te pot lăsa letargici și sleiți de putere”, spune Teri.

Renunță la acest obicei prin abonarea la servicii de livrare pentru mâncare sănătoasă și proaspătă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Şase obiceiuri proaste pe care oamenii le dobândesc lucrând de acasă. Cum să scapi de ele, înainte să îţi distrugă productivitatea