Antena Meniu Search
x

Satul Greci, prima localitate din Olt pusă în carantină

În judeţul Olt, s-a înregistrat o premieră nedorită. După ce a depăşit pragul de 3 cazuri de COVID la o mie de locuitori, satul Greci din judeţul Olt a intra în carantină. Este prima localitate din Oltenia în care se impune această măsură, iar riscul de răspândire a virusului este greu de controlat. Carantina este valabilă pentru 14 zile, cu posibilitatea prelungirii. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.08.2020, 12:50

Vezi și
  • Carantina e până la 23 august.
  • 11 localnici sunt confirmaţi cu coronavirus.

Nu se intră şi nu se iese din satul Greci fără motive temeinice până la data de 23 august. Fiecare intrare în localitate este păzită de forţele de ordine începând de duminică seară.

Florin Homorean, prefect judeţul Olt: Avem un risc de transmitere comunitară. Pe raza comunei sunt 11 cetăţeni infectaţi cu acest virus din care 10 sunt domiciliaţi în acest sat, satul Greci. 

Micul sat găzduieşte aproape 900 de localnici, iar sursa de infecatare pentru cei pozitivi este una singură. Focarul de COVID a pornit de aici de la Spitalul de Psihiatrie din Greci, sunt 41 de cazuri confirmate până acum dintre care 30 de pacienţi şi 11 angajaţi ai centrului. 32 de probe încă aşteaptă rezultatele. 

Străzile satului sunt aproape pustii, singurii pe care-i mai vedem sunt oamenii legii, iar cei aflaţi în tranzit, sunt pe aici doar de nevoie.

(Reporter): Ştiaţi de situaţia de aici din Greci?

(Localnic): Nu, astăzi am aflat!

(Reporter): Cât de des treceţi pe aici, pe traseul acesta? 

(Localnic): În fiecare zi. 

Alexandra Dicu, IPJ Olt: După cum vedeţi, avem jandarmi și poliţişti la faţa locului care verifică respectarea măsurile impuse în localitatea carantinată. De asemenea, în interiorul localităţii patrulează poliţişti şi jandarmi. 

În funcție de evoluția cazurilor de COVID, autoritățile pot decide prelungirea sau ridicarea carantinei înainte a perioadei de 14 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Satul Greci, prima localitate din Olt pusă în carantină