Antena Meniu Search
x

Schimbări majore în spitalele românești. Vlad Voiculescu: "Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate să dispară"

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a discutat cu directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică reorganizarea circuitelor COVID-19 din spitale, pentru a crește capacitatea de gestionare a cazurilor complexe. "Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară", a explicat Voiculescu, într-un comunicat.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.02.2021, 11:43

ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se adresează jurnaliștilor la ieșirea din Centrul de Vaccinare aflat în Spitalul Universitar de Urgență Militar, după ce s-a imunizat împotriva COVID-19, miercuri, 20 ianuarie 201, București. - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Vlad Voiculescu vrea reorganizarea circuitelor din spitale, Opoziția îl vrea demis

Discuția dintre ministrul Sănătății și șefii direcțiilor de sănătate publică, la care a participat și  Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a avut loc într-o videoconferință.

"Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19", se arată în comunicatul MS.

Celelalte probleme de sănătate nu au dispărut, explică Vlad Voiculescu.

"Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu, în Camera Deputaților

Miercuri, Camera Deputaţilor dă votul final pe moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Depusă în urmă cu o săptămână, moţiunea intitulată "Incompetența și lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!" a fost semnată de 109 deputați social-democrați.

Aceasta este prima moțiune simplă depusă de opoziție în această legislatură și, potrivit regulamentului, se aprobă cu votul majorității deputaților prezenți.

Fiind simplă, moțiunea nu are un efect juridic și, chiar dacă este adoptată de Parlament, Vlad Voiculescu nu este automat demis. Este însă modul prin care social-democrații au ales să sublinieze, așa cum susțin și în textul moțiunii, faptul că într-o lună și jumătate de la învestire, ministrul Sănătății a dat dovadă de "incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare, cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Schimbări majore în spitalele românești. Vlad Voiculescu: "Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate să dispară"