Antena Meniu Search
x

Şefii spitalului din Sfântu Gheorghe, semnal de alarmă: "Pacienţii cu simptome Covid ajung târziu pentru că se tratează cu ceai şi pălincă"

Tot mai mulţi pacienţi infectaţi cu Covid-19 ajung la spitalul din Sfântu Gheorghe, lucru care i-a făcut pe şefii instituţiei să tragă un semnal de alarmă.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 11:14

Pacient cu Covid-19, îngrijit de un medic
A crescut numărul pacienţilor infectaţi cu Covid-19 şi care ajung în stare gravă la spitalul din Sfântu Gheorghe - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Şefii spitalului din Sfântu Gheorghe recomandă pacienţilor cu Covid să solicite ajutorul unui medic de la primele simptome.

Robert Nagy Andraş, managerul spitalului din Sfântu Gheorghe, susţine că s-a ajuns la o asemenea situaţie pentru că pacienţii ajung târziu pe mâna medicilor, după ce au încercat să se trateze acasă cu tot felul de combinaţii.

Interesant este că, conform Agerpres, dacă mulţi pacienţi infectaţi cu Covid-19 pariază pe antibiotic sau paracetamol, pastile luată după ureche, cei din Sfântu Gheorghe au o cu totul altă idee pentru combaterea bolii.

"Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri, şi pălincă şi paracetamol şi când nu mai pot, atunci vin", este mesajul transmis de Roşu Matyas, directorul medical al spitalului din Sfântu Gheorghe.

Recomandările specialiştilor din Sfântu Gheorghe în cazul pacienţilor infectaţi cu Covid-19

Roşu Matyas consideră că infecţia cu noul coronavirus este "o boală perfidă, pentru că este posibil ca pacientul să nu prezinte simptome, deşi starea lui de sănătate este deja alterată. Este posibil să te simţi destul de bine, chiar şi cu o saturaţie de oxigen de 80%. Pacientul nu îşi dă seama că este aşa de grav. Se simte bine dacă stă în pat şi nu face un efort deosebit, dar nu îşi dă seama că, de fapt, este într-o stare gravă".

Recomandarea specialiştilor din Sfântu Gheorghe este ca "pacienţii care constată apariţia unor simptome specifice să vină şi să caute un medic, că este medicul de familie, că este un medic specialist. Să vină la spital, să nu amâne venirea în spital pentru ultimul moment, pentru că dacă este într-o fază preliminară, atunci evoluţia bolii poate fi mult mai favorabilă. Nu mă refer doar la COVID-19, mă refer în general la toate situaţiile. Observăm în ambulatoriu că pacienţii vin într-o stare gravă. Chiar şi la Urgenţă observăm acest lucru şi, la fel, în mod repetat facem apel la populaţie de a rezolva problemele medicale cât mai repede cu putinţă, să apeleze la un medic specialist care să ghideze evoluţia bolii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Sanatate » Şefii spitalului din Sfântu Gheorghe, semnal de alarmă: "Pacienţii cu simptome Covid ajung târziu pentru că se tratează cu ceai şi pălincă"