Antena Meniu Search
x

Video Simptomul care trimite tot mai mulţi copii la spital. Ce boli poate ascunde de fapt

Odată cu schimbarea sezonului din iarnă în primăvară, răcelile sunt mult mai dese, iar cei mici sunt cei mai expuşi. Un simptom post-bronşiolită acută le atrage acum atenţia medicilor. Este din ce în ce mai des întâlnit printre copiii de până în 6 ani. Se numeşte "wheezing recurent" şi se manifestă printr-o respiraţie şuierătoare. Există deja pe Internet înregistrări ale sunetului specific care trebuie să le atragă atenţia părinţilor.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 17.03.2023, 12:42

Vezi și

"Specialiştii spun că este important ca părinţii să ajungă cu cei mici la medic atunci când aceste episoade de respiraţie şuierătoare, fluierătoare se repetă. Mai ales dacă în urma acestui simptom copilul respectiv primeşte şi de cel puţin trei ori diagnosticul de bronşiolită. Medicii spun că este important să se ajungă la un specialist tocmai pentru că această respiraţie şuierătoare poate să ascundă de fapt alte boli", spune Andreea Petrescu, reporter Observator.

Ce boli poate ascunde bronşiolita

"Vorbim despre astm, alergii, reflux gastro-esofagian sau chiar anumite viroze respiratorii. Este important ca părinţii să ajungă la specialist tocmai pentru ca acesta să stabilească exact care este cauza acestei bronşiolite, diagnostic pe care copiii îl primesc. De altfel, cel puţin un episod de wheezing fac jumătate dintre copii până la vârsta de 6 ani, la fel cum aproximativ 25%-30% dintre cei cu vârsta până într-un an se confruntă cu acest simptom. În această perioadă, cam 30% dintre copii ajung la camerele de gardă cu wheezing, iar 35%-45% dintre ei primesc diagnosticul de bronşiolită", adaugă Andreea Petrescu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Simptomul care trimite tot mai mulţi copii la spital. Ce boli poate ascunde de fapt