Antena Meniu Search
x

Video Soluţie de avarie, după ce rezervele de oxigen din spitalele din Iaşi s-au epuizat: Zeci de tuburi au fost împrumutate din Suceava, Galaţi şi Roman

Se termină oxigenul. La Iaşi, toate rezervele de oxigen din spitale s-au epuizat, iar furnizorul a anunţat că nu poate să onoreze comenzile din cauza cererii uriaşe. Medicii spun că, în lipsa gazului medical, zeci de pacienţi îşi pot pierde viaţa. În disperare de cauză, au căutat o soluţie de avarie.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.10.2021, 19:59

Hepta Vezi și

Soluţia temporară a fost găsită în alte judeţe, au fost împrumutate câteva zeci de tuburi cu oxigen medical din Suceava, Galaţi şi Roman. Oxigenul salvator a ajuns la Iaşi în această după amiază după apelul disperat al medicilor.

În acelaşi timp, s-a început şi umplerea buteliilor cu oxigen tehnic produs la fabrica de oxigen de la Maternitate Cuza Vodă din Iaşi. O soluţie de avarie până când furnizorul de oxigen medical va putea onora din nou comenzile. Oxigenul tehnic era folosit până acum 5 ani în toate spitalele, însă are o concentraţie mai mică, de doar 93%, faţă de cel medical cu 99%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Soluţie de avarie, după ce rezervele de oxigen din spitalele din Iaşi s-au epuizat: Zeci de tuburi au fost împrumutate din Suceava, Galaţi şi Roman