Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sorin Cîmpeanu a asemănat testele de salivă pentru elevi cu ''testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor''

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a comparat testele de salivă pe care trebuie să le facă elevii cu cele de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Acesta a declarat că niciuna dintre aceste activități nu este un act medical.

de Redactia Observator

la 07.12.2021 , 11:23

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei - Hepta

Ministrul Educaţiei a declarat că are încredere în responsabilitatea părinților atunci când vine vorba despre efectuarea testelor de salivă, precum şi despre comunicarea rezultatelor acestora, conform DIGI24. 

"Marea majoritate a părinților au utilizat aceste teste. Am văzut că se cer doar testele pozitive sau toate. Mă interesează să știu că părinții raportează atunci când este un caz pozitiv, o suspiciune descoperită din timp și apoi confirmată poate genera un tratament că acești copii să nu dezvolte boli grave", a specificat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei compară testele de salivă cu cele de sarcină sau cu tăierea unghiilor

Articolul continuă după reclamă

Sorin Cîmpeanu a subliniat că "nu va milita pentru măsuri care sunt specifice unui sistem dictatorial''. ''Testarea pe baza de salivă nu se raportează în Coronaform, nu este un act medical, poate fi administrat și de persoane fără competențe medicale. Testul se poate asemăna și cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea unui test de sarcina făcut de o persoană sau cu tăierea unghiilor. Aș vrea să înțelegem toți, prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite. Cei mai mulți părinți sunt responsabili, din ce în ce mai mulți părinți înțeleg că acest virus există".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sanatate » Sorin Cîmpeanu a asemănat testele de salivă pentru elevi cu ''testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor''