Antena Meniu Search
x

Spitalele din Bucureşti se pregătesc pentru începerea şcolii. Medicii fac locuri pentru copiii bolnavi de coronavirus

Au trecut exact şase luni de la primul caz de COVID-19 înregistrat în România, iar cifrele nu ne liniştesc: sunt peste 1.250 de cazuri noi şi astăzi şi 54 de decese. Medicii se pregătesc pentru situaţii şi mai grave. Se aşteaptă la un val de îmbolnăviri printre copii odată cu începerea şcolii, aşa că le fac loc în spitale.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 26.08.2020, 19:45

Vezi și
  • Cei mai mulţi copii cu COVID-19 erau transferaţi la spitalele Matei Balş şi Victor Babeş.
  • O mamă al cărei copil s-a îmbolnăvit a povestit chinul prin care au trecut.

Secţia de nefrologie a Spitalului Marie Curie din Capitală s-a transformat în şantier. Spaţiul a fost recompartimentat astfel încât în fiecare salon să fie internat doar un pacient, nu mai mulţi, cum se întâmpla până acum.

Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de nefrologie Spitalul Marie Curie: Din mers şi în cateva zile încercăm să ne organizăm eficient. Am pus nişte pereţi despărţitori, va fi vorba şi de nişte toalete mobile dar există şi grupuri sanitare pentru ca fiecare slaon să dispună de grup sanitar

10 paturi pentru copiii cu COVID-19 care aveau şi alte probleme de sănătate erau până acum în Spitalul Marie Curie. În câteva zile vor fi gata alte şase saloane. Pentru toate s-au stabilit alte circuite, astfel incat pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 să nu intre în contact cu ceilalţi bolnavi.

Până acum, cei mai mulţi copii cu COVID-19 erau transferaţi la spitalele Matei Balş şi Victor Babeş. O mamă al cărei copil s-a îmbolnăvit povesteşte chinul prin care au trecut.

Mama unui copil vindecat de COVID-19: Eram singură, nu puteam să chem pe absolut nimeni. A fost mai greu cu el prin atâtea straturi de mănuşi şi atâtea halate. Mă durea sufletul când îi puneau branule sau încercau să îi recolteze sânge. 

Un pavilion cu 10 paturi pentru pacienţii cu COVID are şi Spitalul Grigore Alexandrescu încă de acum câteva luni, dar se vor pregăti şi alte saloane speciale.

În spitalele de judeţene, de boli infecţioase şi de pediatrie sunt acum 886 de paturi Covid pentru copii. Iar în secţiile de ATI, 43 de locuri.

Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii: Ministerul sănătăţii a cerut Direcţiilor de sănătate publică să verifice numărul de paturi destinate copiilor cu COVID şi să gestioneze situaţia în cazul începerii şcolii.

Specialişti se tem că o dată cu redeschiderea şcolilor ar putea apărea noi focare dacă nu sunt respectate reguli stricte.

Cercetătorii americani au descoprit că şi copiii sunt la fel de vulnerabili în faţa COVID 19 precum adulţii, rată de îmbolnăvire fiind similară. Mai mult, cei mici sunt în general asimptomatici dar transmit virusul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Spitalele din Bucureşti se pregătesc pentru începerea şcolii. Medicii fac locuri pentru copiii bolnavi de coronavirus