Antena Meniu Search
x

Video Spitalele impun restricţii în privinţa accesului vizitatorilor, după creşterea rapidă a cazurilor de gripă şi viroze

Cazurile de gripă şi viroze, tot mai dese în ultima vreme, au făcut ca managerii a mai multor spitale să impună restricţii în privinţa accesului vizitatorilor. Spitalul Judeţean Constanţa este una dintre unităţile medicale care a luat o astfel de decizie. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 11.01.2023, 08:03

Vezi și

În secţiile de neonatologie, chirurgie şi pediatrie accesul este interzis în acest moment, iar în celelalte secții se poate face doar în intervalul orar 13:00 - 15:00. Vizitele pentru fiecare pacient în parte nu trebuie să dureze mai mult de 15 minute, iar echipamentul de protecție este obligatoriu în spitalul Judeţean Constanţa. 

Recomandările Direcției de Sănătate Publică

Direcția de Sănătate Publică a venit cu mai multe recomandări, având în vedere că sunt peste 150 de cazuri de gripă, 3500 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare, dar și 1000 de cazuri de pneumonie.

Așadar, DSP recomandă purtarea măștii în spațiile aglomerate, copii care prezintă simptome să nu fie duși în colectivitate, iar spatiile interioare să fie aerisite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Sanatate » Spitalele impun restricţii în privinţa accesului vizitatorilor, după creşterea rapidă a cazurilor de gripă şi viroze