Antena Meniu Search
x

Video Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, prea mic pentru numărul mare de urgenţe. Medicii fac faţă cu greu sutelor de cazuri zilnice

În plin sezon de infecţii respiratorii, spitalele de pediatrie sunt copleşite. De frica complicaţiilor, părinţii îşi aduc copiii la urgenţe şi când au simptome uşoare. Acest lucru aglomerează sălile de aşteptare, iar medicii, de multe ori, nu fac faţă sutelor de consultaţii zilnice, mai ales în unităţile unde există şi o acută criză de personal. O astfel de situaţie este la Spitalul de pediatrie din Ploieşti.

de Cristi Georgescu

la 15.12.2022, 14:51

Vezi și

Un hol mic ce ține loc de sală de așteptare. Așa a fost construit imobilul în care funcționează, în prezent, spitalul de pediatrie din Ploiești. Cu greu se poate face extinderea compartimentului de primiri urgențe. Aici se produce zilnic aglomerație, iar medicii care tratează bolnavii sunt și ei puțin. Chiar dacă își dau tot interesul pentru a trata cât mai rapid cazurile, adresabilitatea este mare.

Pacienții așteaptă ore întregi pentru a fi tratați

O reală problemă cu care se confruntă spitalul este aceea că mulți părinți refuză să meargă în prealabil în cabinetul medicilor. De multe ori, așteaptă ore întregi chiar dacă patologia copilului putea fi tratată și în ambulatoriu. Tocmai de aceea, medicii spun că în mod special sugarii trebuie să fie aduși imediat cum apar semne de viroze ori alte simptome.

În schimb, un adolescent cu o tuse rămasă în urma unei viroze, nu reprezintă urgență de gradul zero și poate fi tratat în cabinete de ambulatoriu. În acest fel se pune presiune pe compartimentul de primiri urgențe a Spitalului de pediatrile Ploiești. Conducerea unității medicale a propus mutarea spitalului în cadrul imobilului în care funcționează în prezent spitalul CFR. Clădire oferită gratuit în administrarea primăriei Ploiești de către companie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, prea mic pentru numărul mare de urgenţe. Medicii fac faţă cu greu sutelor de cazuri zilnice