Antena Meniu Search
x

Spitalul Militar Galaţi devine unitate medicală suport COVID-19

Spitalul Militar Galaţi devine unitate medicală suport pentru COVID-19, din cauza creşterii excesive a numărului de persoane infectate cu Covid-19. Anunţul vine în ajutorul Spitalului Judeţean cu posibilităţi reduse de a interna pacienţi la Terapia Intensivă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.11.2020, 12:47

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr.Aristide Serfioti" Galaţi
Spitalul Militar Galaţi devine unitate medicală suport COVID-19 - Facebook/ Spitalul Militar de Urgenţă „Dr.Aristide Serfioti" Galaţi
  • Spitalul va primi pacienţi începând cu data de 15 noiembrie.
  • Spitalul Militar va pregăti 25 de paturi şi 5 paturi dotate cu ventilatoare ATI.

Spitalul Militar va primi pacienţi cu COVID-19 începând cu data de 15 noiembrie, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Galaţi.

"Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situaţiei de urgenţă generate de virusul SARS-Cov-2, care arată persistenţa unui număr crescut de persoane infectate la nivelul judeţului Galaţi, precum şi faptul că există doar un compartiment ATI Covid, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ap. Andrei”, cu un număr de 12 paturi, prefectul judeţului Galaţi, Eugen Hristache, a convocat o şedinţă cu toţi managerii spitalelor din judeţul Galaţi, iar în urma acestei şedinţe s-a decis ca Direcţia de Sănătate Publică să solicite Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nominalizarea Spitalului Militar de Urgenţă ”dr. Aristide Serfioti” Galaţi ca spital suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi Covid-19", potrivit declaraţiei Prefecturii.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a făcut această solicitare şi a primit aprobarea de la Comandantul Acţiunii.

Spitalul Militar va pregăti 25 de paturi, dintre care 5 paturi dotate cu ventilatoare ATI, pentru tratarea pacienţilor Covid-19 cu forme medii şi severe, potrivit news.ro

Conform celei mai recente informări, de la începutul pandemiei în Galaţi au fost confirmate pozitiv 7.484 de persoane, dintre care 234 au pierdut lupta cu boala. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Spitalul Militar Galaţi devine unitate medicală suport COVID-19