Antena Meniu Search
x

Statisticile arată că România stă mai bine în lupta contra răspândirii COVID-19 decât Italia sau Spania

Statisticile arată că România stă mai bine în lupta contra răspândirii COVID-19 decât Italia sau Spania. Insa situaţia reală este greu de cunoscut, în condiţiile în care la noi se fac mult mai puţine teste decât în alte ţări.

de Redactia Observator

la 15.04.2020, 11:11

Vezi și
  • Statisticile sunt îmbucurătoare pentru România
  • Care este diferenţa între cele trei ţări

Statisticile arată că România stă mai bine în lupta contra răspândirii COVID-19 decât Italia sau Spania. Insa situaţia reală este greu de cunoscut, în condiţiile în care la noi se fac mult mai puţine teste decât în alte ţări. Unde se situează România în raport cu statele vecine şi cele din vest, ne explică Francesca Simionescu în materialul video de mai sus.

26 februarie. Este data la care România confirma prima infectare cu noul coronavirus. Cum stăm acum faţă de alte ţări din Europa?

Pentru a compara corect, numărătoarea începe în cea de-a 29-a zi din momentul în care fiecare stat a raportat primele 30 de îmbolnăviri. Astfel, dacă ne uităm la bilanţul total, România se afla mult mai jos faţă de Italia – 60 de mii de cazuri şi Spania – 75 de mii, însă mai sus decât vecinii unguri şi bulgari – cu 1400, respectiv 660 de cazuri.

Raportat la suta de mii de locuitori, numărul de cazuri confirmate este aproape identic pentru fiecare dintre cele patru ţări. Aceste cifre spun, însă, doar jumătate de poveste. Restul o aflăm dacă ne uităm la numărul de teste efectuate.

România a ajuns să raporteze patru mii de teste zilnic şi un total de 67 de mii de la începutul pandemiei. Spre comparaţie, Italia are peste un milion de teste efectuate, Spania 350 de mii, iar Ungaria 33 de mii.

Interesant, autorităţile islandeze au efectuat până acum peste 150 de mii de teste, la o populaţie de 360 de mii de locuitori. Aşadar, au testat aproape jumătate din cetăţeni. De când România a anunţat 3 decese, au trecut 21 de zile până când bilanţul a ajuns la 300.

Comparativ, în aceeaşi perioadă de timp, în Italia erau raportate peste două mii de morţi, iar în Spania peste patru mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Statisticile arată că România stă mai bine în lupta contra răspândirii COVID-19 decât Italia sau Spania