Antena Meniu Search
x

Streinu-Cercel, anunț îngrijorător în criza Covid-19: Ce se întâmplă acum în Spania și Franța este "alarmant"

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel s-a declarat îngrijorat de turnura luată de noul coronavirus în ultima perioadă. Medicul spune că ceea ce se întâmplă acum în Spania și Franța este "cu totul și cu totul alarmant".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.09.2020, 10:34

Adrian Streinu Cercel
Streinu-Cercel, anunț îngrijorător în criza Covid-19: Ce se întâmplă acum în Spania și Franța este alarmant - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş"  a avertizat că virusul a căpătat virulență.
  • Streinu Cercel: Să nu ne uităm la cifre alarmant. Important este să nu fim nepregătiți.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" spune că "atunci când disciplina lipsește în contextul unei astfel de epidemii, lucrurile iau întorsături neplăcute".

"În Spania apar cam 14.000 de cazuri pe zi, iar în Franța 13.000 de cazuri pe zi, ceea ce este cu totul și cu totul alarmant.

Ceea ce este și mai interesant este că Elveția vine ușor din spate cu aproape 500 cazuri noi pe zi. La extremitatea cealaltă este China care a înregistrat 14 cazuri mari și late. Sunt cazuri de import.

Și niciun caz nu a fost înregistrat în ultimele zile, la Beijing, ceea ce este wow! Asta demonstrează că se poate, dar se poate cu disciplină.

Atunci când disciplina lipsește în contextul unei astfel de epidemii, lucrurile iau întorsături neplăcute", a spus Streinu-Cercel la o emisiune TV, potrivit DC News. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un interviu pentru Observator, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti a avertizat că virusul a căpătat virulență și că, în ultimele săptămâni, a văzut că, la 5 zile după infectare, leziunile pulmonare se extind deși pacienții nu acuză mai nimic.

"Virusul este nou, deși specia e veche. E așa de bine antrenată, încât generează infecții și când este cald. A capătat puteri de transmitere de la un om la altul, dă infecții serioase. De la ușoară gripă, am ajuns la afectare serioasă a sistemului respirator. 

În ultimele săptămâni, am văzut că la 5 zile leziunile pulmonare se extind, deși pacienții nu acuză mai nimic. Un virus când se multiplă generează erori de copiere", a explicat Adrian Streinu Cercel pentru Observator.

Managerul de la Balș spune că previziunile nu sunt bune și că trebuie să ne așteptăm la creșterea numărului de pacienți cu Covid-19, cu forme medii și severe:

"Să nu ne uităm la cifre alarmant. Important este să nu fim nepregătiți".

Ultima raportare: Peste 1.200 de noi infectați cu COVID și 33 de decese

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) iar 89.771 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 359 de persoane au fost reconfirmate pozitiv

Până duminică, 4.435 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Streinu-Cercel, anunț îngrijorător în criza Covid-19: Ce se întâmplă acum în Spania și Franța este "alarmant"