Antena Meniu Search
x

Studiu: Copii între 5 și 11 ani, vaccinați cu Pfizer BioNTech - eficacitate de 90,7% împotriva Covid-19

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, informaţii despre vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani şi prciează că, potrivit studiilor, vaccinul Pfizer administrat în două doze are o eficienţă de 90,7%. ”Copiii reprezintă un procent tot mai mare de cazuri şi spitalizări faţă de începutul pandemiei, iar focarele din şcoli au o frecvenţă tot mai mare”, a transmis CNCAV.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 14:20

Studiu: Copii între 5 și 11 ani, vaccinați cu Pfizer BioNTech - eficacitate de 90,7% împotriva Covid-19
Copii vaccinați anti-Covid în SUA - Profimedia

”Două doze de 10 micrograme (μg) de vaccin Comirnaty - Pfizer BioNTech (BNT162b2) administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene şi au asigurat o eficienţă de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Evaluarea Comirnaty - Pfizer BioNTech la copii a fost efectuată din mai multe motive”, a transmis, miercuri, CNCAV, citat de news.ro.

Studiu: Eficiență de peste 90% după 2 doze de Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Sursa citată a precizat că, odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, ”copiii de vârstă şcolară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri şi spitalizări faţă de începutul pandemiei, iar focarele din şcoli au o frecvenţă tot mai mare”.  

Beneficiile directe privind prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii includ protecţia împotriva formelor severe, spitalizărilor şi complicaţiilor severe sau pe termen lung, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic (MIS-C). Beneficiile indirecte includ probabilitatea reducerii transmiterii bolii la domiciliu şi în mediul şcolar, inclusiv transmiterii care afectează persoanele vulnerabile şi desfăşurarea învăţământului în format fizic în condiţii mai sigure. Fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru această grupă de vârstă, copiii ar putea deveni surse constante de infectare şi genera noi variante emergente”, a mai transmis CNCAV. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit specialiştilor, închiderea şi carantina şcolilor din cauza COVID-19 au costuri sociale şi economice pentru familii şi îngrijitori. ”Vaccinarea la scară largă pentru toate grupele de vârstă este, prin urmare, esenţială în eforturile continue de a reduce pandemia”, a mai transmis CNCAV.  

 28 de milioane de copii cu vârste de 5 - 12 ani din Statele Unite pot fi vaccinaţi cu Pfizer împotriva Covid-19

Oficialii americani din domeniul sănătăţii au dat la începutul lunii noiembrie aprobarea finală pentru administrarea de doze pentru copii din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. FDA deja autorizase utilizarea vaccinului la copii cu vârste între 5 şi până la 12 ani. Este vorba despre doze care reprezintă o treime faţă de cele administrate adolescenţilor şi adulţilor. CDC este cel care recomandă oficial cine ar trebui să primească vaccinurile aprobate de FDA. Anunţul a fost făcut de dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, la câteva ore după ce un grup consultativ a decis în unanimitate că dozele Pfizer ar trebui să fie administrate celor aproximativ 28 de milioane de copii din grupa de vârstă. Decizia reprezintă prima ocazie pentru americanii cu vârste mai mici de 12 ani de a primi protecţie împotriva Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Sanatate » Studiu: Copii între 5 și 11 ani, vaccinați cu Pfizer BioNTech - eficacitate de 90,7% împotriva Covid-19