Antena Meniu Search
x

Studiu: Peste 80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 nu au avut simptome-cheie la momentul testării

Peste 80% dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus nu au avut simptome cheie la momentul depistării infecției, arată un studiu efectuat în Marea Britanie pe aproximativ 36 de mii de persoane îmbolnăvite.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.10.2020, 13:39

Studiu: Peste 80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 nu au avut simptome-cheie la momentul testării
Studiu: Peste 80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 nu au avut simptome-cheie la momentul testării - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA via Hepta
  • 86,1% dintre cei cu test pozitiv și incluși în studiu nu aveau la momentul testării simptome asociate Covid-19: tuse, febră sau pierderea gustului și / sau mirosului.
  • Cercetătorii atrag atenția asupra importanței respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, având în vedere procentul uriaș al celor asimptomatici.

Cercetătorii britanici de la University College London au efectuat o analiză pe informațiile colectate în bazele de date oficiale din Marea Britanie și au ajuns la concluzia că mai mult de două treimi dintre persoanele depistate cu noul coronavirus erau asimptomatice în ziua testării.

36.061 de persoane care au efectuat un test de coronavirus între 26 aprilie și 27 iunie 2020, în Marea Britanie, au fost incluse în studiu.

Primele rezultate arată că 86,1% dintre cei care cu test pozitiv nu aveau la momentul testării simptome asociate Covid-19: tuse, febră sau pierderea gustului și / sau mirosului, scrie cnbc.com.

Cercetătorii Irene Petersen și Andrew Phillips au concluzionat, în studiul publicat joi în revista Clinical Epidemiology, că simptomele Covid-19 sunt markeri slabi ai SARS-CoV-2 (noul coronavirus).

„Pentru a reduce transmiterea SARS-CoV-2, este important să îi identificăm pe cei care sunt infecțioși. Cu toate acestea, se știe prea puțin despre numărul celor asimptomatici și transmitățori ai noului coronavirus”, spun cercetătorii. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Studiu: Peste 80% dintre persoanele infectate cu Covid-19 nu au avut simptome-cheie la momentul testării