Antena Meniu Search
x

Tată și fiu din București, vindecați de coronavirus, au donat plasmă pentru salvarea pacienților cu Covid-19

Un tată și fiul său, originari din București, au mers să doneze plasmă pentru a ajuta la tratarea pacienților cu coronavirus. Cei doi au fost, la rândul lor, infectați, dar s-au vindecat.

de Redactia Observator

la 24.05.2020, 18:27

Medic cu mostre de plasmă cu anticorpi de coronavirus
Un tată şi fiu din Bucureşti, vindecaţi de coronavirus, au donat plasmă cu anticorpi pentru a ajuta la tratarea pacienţilor - iStock by Getty Images
  • Cei doi au luat coronavirus în același timp.
  • Ioan și Vlad Vârciu au avut forme ușoare ale bolii.

Potrivit Mediafax, Ioan Vârciu și fiul său, Vlad, au luat coronavirus în același timp. Cei doi au avut forme ușoare ale bolii COVID-19. Au fost spitalizați și, după aproximativ o săptămână, s-au vindecat. În spital, ei au fost alături de alți pacienți care au luptat cu virusul.

„De multe ori le dădeam masca, nu aveau aer, ne spuneau adu-mi apă, am văzut că există şi forme grave”, povestește Ioan Vârciu.

După ce s-au vindecat, Ioan și Vlad Vârciu au ales să salveze și pe alții. Cei doi au răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzii și au acceptat să doneze plasmă.

„M-am gândit la familie, putea să fie oricare altă familie cum a fost a mea”, afirmă Vlad.

Plasma cu anticorpi prelevată de la cei doi va fi folosită la tratamentul anti-coronavirus, pentru vindecarea altor pacienți.

„E mai uşor să donezi plasmă decât sânge, ca şi un fel de dializă funcţionează, şi atunci eritrocitele se întorc înapoi în organism, şi atunci nu pierzi aşa multe lichide ca la o donare normală de sânge. Chiar nu ne-am simţit slăbiţi. Eu m-am gândit la familie, că putea să fie oricare altă familie cum a fost şi a mea, ar fi de un real sprijin”, explică Vlad Vârciu, citat de Mediafax.

Conform bilanțului furnizat duminică de Grupul de Comunicare Strategică, numărul pacienților vindecați de coronavirus în România a ajuns la 11.399.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Tată și fiu din București, vindecați de coronavirus, au donat plasmă pentru salvarea pacienților cu Covid-19