Antena Meniu Search
x

5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor

Pierderea în greutate reprezintă pentru mulți o corvoadă, o sarcină dificilă, însă 5 trucuri simple ar putea ușura mult lucrurile pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme.

Pierderea în greutate reprezintă pentru mulți o corvoadă, o sarcină dificilă, însă 5 trucuri simple ar putea ușura mult lucrurile pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme.

Iată 5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor:

1. Țineți un jurnal cu alimentele consumate

Un jurnal privind dieta urmată este un mod util de a avea o imagine de ansamblu asupra alimentației. În plus, se pot analiza obiceiurile alimentare, astfel încât să se schimbe cele nesănătoase și să se cultiveze altele sănătoase.

Pe acelaşi subiect
5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor: tineti un jurnal

Medicul Yoni Freedhoff, un expert în obezitate din Ottawa, Canada, susține că un jurnal privind dieta este mai mult o chestiune de responsabilitate decât de atingerea unui țel privind caloriile consumate.

"Deși cu siguranță este important să știți câte calorii consumați sau câți carbohidrați, mai important este să conștientizați comportamentele alimentare pe care încercați să le schimbați", scrie Yoni Freedhoff.

Un studiu publicat în 2008 în American Journal of Preventive Medicine indică faptul că un jurnal alimentar reprezintă un instrument extrem de eficace în pierderea greutății, coroborat cu o activitate fizică moderată și ședintele cu consilierii privind pierderea în greutate.

2. Consumați mai multă apă

5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor: consumati multa apa

Consumul de apă ne ajută în multe feluri să slăbim. Poate îmbunătăți metabolismul, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de endocrinologie și metabolism.

Participanții la studiu au băut 500 de ml de apă per zi, iar metabolismul lor s-a îmbunătățit cu 30 la sută.

Un consum de aproape 2 l de apă pe zi poate conduce la arderea a 100 de calorii pe zi, potrivit aceluiași studiu.

3. Faceți o plimbare

Nu aveți timp de mergeți la sală? Nu trebuie să te afli într-o sală pentru a face mișcare.

5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor: faceti o plimbare

Un studiu publicat în octombrie 2017 în Jurnalul de Nutriție demonstrează care sunt beneficiile mersului ca parte a strategiei de slăbire.

Timp de 12 săptămâni, participanții la acest studiu au urmat o dietă bazată pe nevoile lor individuale. Jumătate dintre ei au respectat doar dieta, cealaltă jumătate a respectat un program de două ore și jumătate de mers pe săptămână.

Cei care au mers au pierdut în medie 8 kg, comparativ cu 6,8 kg cât au pierdut cei care au respectat doar dieta.

De asemenea, cei care au făcut mișcare au pierdut semnificativ mai multă grăsime.

4. Mâncați la ore fixe

5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor: mancati la ore fixe

Unii cred că dacă mănâncă la ore fixe asta îi ajută să-și controleze greutatea.

Astfel, aceștia își alocă un anumit inteval de timp pentru a mânca, de obicei aleg o pauză între mese de 8 până la 10 ore.

"Mâncarea pe care o consumăm se transformă în enzime și, în final, ajunge sub formă de molecule în sângele nostru. Carbohidrații, în special zaharurile și cerealele (ca de exemplu făina albă și orezul), sunt rapid transformate în zaharuri, pe care celulele noastre le folosesc pentru energie.

Dacă celulele noastre nu folosesc tot zahărul, atunci acesta se transformă în grăsime. Dar zahărul poate intra in celulele noastre doar sub formă de insulina, un hormon secretat de pancreas. Insulina duce zahăr în celulele grase și îl ține acolo. Putem să slăbim doar dacă permitem nivelului de insulină să scadă și celulelor grase să elibereze zaharurile pe care le stochează pentru ca acestea să se transforme în energie", explică fizicianul Monique Tello pentru Harvard Medical School.

5. Concentrați-vă pe noi obiceiuri

Atunci când te gândești să slăbești, unii se gândesc intuitiv că trebuie să renunțe la anumite alimente. Însă, ar fi mai constructiv dacă v-ați concentra la ceea ce trebuie să adăugați în alimentație.

La fel se întâmplă și legat de comportamente: unii cred că dobândirea de noi obiceiuri sănătoase, pozitive este mai benefic decât să te concentrezi pe renunțarea la un obicei care este perceput ca fiind rău.

Asta a făcut și bloggerul Brooke Barnett, care cântărea 136 de kilograme și a reușit să slăbească 45 de kilograme.

5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor

Barnett a povestit că mai întâi a cumpărat bandă de alergare și și-a propus să facă 10.000 de pași pe zi. Acel obicei nou i-a permis să încerce și alte tipuri de exerciții fizice, cum ar fi Pilates sau mersul pe bicicletă.

"Oamenii mă întreabă tot timpul cum am început și cum trebuie să înceapă și ei. Important este să fii sincer cu tine și să începi cu pași mici, puțin câte puțin", a scris Brooke Barnett pe blogul ei.

Sursa. Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » 5 trucuri simple pentru a slăbi rapid și ușor