Antena Meniu Search
x

Video Uimitorul caz al spitalului care a confundat varicela cu pişcăturile de purici. Rudele se tem să facă plângere

O femeie a fost plimbată între două spitale din localităţi diferite după ce medicii au confundat varicela cu ... pişcăturile de purici. Pacienta, care suferă şi de afecţiuni psihice, a ajuns întâi la spitalul din Horezu, apoi la unul din Râmnicu Vâlcea, înapoi la Horezu, ca într-un final familia să decidă să o ia acasă. Directorul unităţii medicale din Horezu a aflat de caz abia când a fost sunat de echipa Observator.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 25.05.2022, 19:32

Vezi și

Așa arăta femeia când ajuns la spitalul din Horezu. Soțul, un bărbat în scaun cu rotile, a chemat salvarea. S-a trezit apoi cu un telefon de la spital. "Să mă duc să o iau înapoi, că e muşcată de purici", a declarat soţul pacientei. Şi-a trimis fiica după ea. Între timp femeia a făcut o criză, așa că a fost redirecţionată la Spitalul din Râmnicu Vâlcea. "S-a dus acolo. Acolo i-a spus că n-o primeşte, că are varicelă", mai spune bărbatul.

Rudele pacientei se tem să facă o reclamaţie oficială

Am mers și noi la spitalul din Horezu să aflăm cum poate fi confundată varicela cu pişcăturile de purici. N-am trecut de biroul secretarei. "Avem o procedură în ceea ce priveşte furnizarea datelor", ni se spune de la secretariatul instituţiei. Iar directorul spitalului a aflat de la noi de caz. "Nu, nu sunt la curent", a declarat Constantin Popescu, director spital Horezu. Dar promite că se ocupă. "Noi o să facem o analiză în consiliul medical vedem exact ce şi cum, eventualele lucruri pot fi analizate şi în consiliul colegiului medicilor dacă într-adevăr este o eroare sau... ", a declarat Constantin Popescu, director spital Horezu. Spitalul se scuză şi spune că din lipsă de medici nu poate asigura gărzi pentru toate specialităţile, chiar şi în zi de sărbătoare. Iar cum pacienta a ajuns la urgenţă într-un astfel de moment, nici laboratorul de analize nu ar fi funţionat după program normal.

Rudele pacientei se tem să facă o reclamaţie oficială. "Cui să-i spunem doamnă, că ştiţi cum sunt oamenii, după aia poartă pică şi nu ştii cum rezolvă viaţa, poate mâine-poimâine o să se ducă iară şi o s-o cunoască şi... ", a declarat fiica pacientei. Spitalul din Horezu nu este la primele acuzații grave. În 2019, o fetiță trimisă acasă cu tratament pentru o afecțiune ORL a făcut convulsii în farmacia din fața unității medicale. Tot în 2019, familia unui bărbat care a murit după ce a făcut o clismă în spital a dat în judecată unitatea pentru malpraxis. Acuzațiile nu au putut fi probate însă în instanță, iar anchetele nu au găsit niciun vinovat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Uimitorul caz al spitalului care a confundat varicela cu pişcăturile de purici. Rudele se tem să facă plângere