Antena Meniu Search
x

Ultimele 21 de paturi libere, în secţii ATI din zece judeţe. Bucureştiul mai are doar 3 locuri disponibile pentru pacienţii COVID

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a publicat situaţia paturilor libere de pe secţiile de Terapie Intensivă din ţară. Astfel, la nivel naţional, joi mai sunt disponibile 21 de paturi ATI, altele decât cele rezervate pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi infectate cu virusul SARS-COV-2. În Bucureşti, mai sunt libere doar trei paturi.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 16:04

Odată cu creşterea numărului de cazuri noi România se confruntă cu o nouă criză a paturilor ATI. În secţiile de Terapie Intensivă din ţară mai sunt disponibile, în total, 21 de locuri pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. "În data de 23 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1212 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1067 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 248 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 21 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 3 paturi libere la acest moment", a transmis, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Locuri libere la Terapie Intensivă

În România, mai sunt paturi ATI libere în Capitală şi nouă judeţe, după cum urmează: Argeş (2 paturi neocupate), Bihor - (1 pat neocupat), Botoşani - (3 paturi neocupate), Bucureşti - (3 paturi neocupate), Covasna - (1 pat neocupat), Dolj - (4 paturi neocupate), Iaşi - (1 pat neocupat), Mehedinţi - (1 pat neocupat), Sibiu - (3 paturi neocupate), Suceava - (2 paturi neocupate).

"Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", arată sursa citată, potrivit news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Ultimele 21 de paturi libere, în secţii ATI din zece judeţe. Bucureştiul mai are doar 3 locuri disponibile pentru pacienţii COVID