Antena Meniu Search
x

Video Vaccinul împotriva HPV ar putea fi gratuit pentru femeile până în 45 de ani. Cât costă acum imunizarea

Vaccinul împotriva HPV ar urma să fie compensat pentru femeile între 18 şi 45 de ani. Este noua propunere de pe masa Ministerului Sănătăţii. Iniţiativa vine în întâmpinarea unei situaţii greu de acceptat: România este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare incidenţă şi mortalitate din cauza cancerului de col uterin. Anual, peste 1.500 de femei îşi pierd viaţa din cauza acestui tip de cancer.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.03.2023, 18:19

Vezi și

"Potrivit ministrului Sănătăţii, se poartă discuţii serioase pentru ca vaccinul împotriva HPV să devină gratuit şi pentru femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani. Este de la sine înţeles interesul pentru acest luru, dacă ţinem cont de faptul că în momentul de faţă România este ţara din UE cu cele mai multe decese cauzate de cancerul de col uterin provocat de virusul papilloma uman", spune Clara Mihociu, reporter Observator.

Vaccinul anti-HPV ar putea fi compensat

"Vaccinul costă în momentul de faţă pentru femeile adulte 600 de lei la fiecare doză şi sunt necesare trei doze pentru imunizare. La noi în ţară, într-un singur an sunt diagnosticate aproximativ 3.300 de femei cu acest tip de cancer şi, din păcate, jumătate dintre acestea ajung să îşi piardă viaţa. În momentul de faţă, în România primesc vaccinarea aceasta gratuită doar fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, în cabinetele medicilor de familie", adaugă Clara Mihociu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Vaccinul împotriva HPV ar putea fi gratuit pentru femeile până în 45 de ani. Cât costă acum imunizarea