Antena Meniu Search
x

Video Valul 6 COVID, adus de Omicron şi pentru care nu există vaccin, ar putea aduce din nou restricţii. Oficialii recomandă purtarea măştii

Am scăpat de mască, dar doar pentru o vreme. Oficialii români ne recomandă din nou purtarea ei. Şi asta pentru că numărul de cazuri de COVID s-a dublat de la o săptămână la alta. În ultimele şapte zile s-au înregistrat 8.000 de îmbolnăviri. Ministrul Sănătăţii crede că vârful acestui nou val va fi atins în august cu....10 mii de cazuri pe zi! 

de Redactia Observator

la 04.07.2022, 20:07

Vezi și

Autorităţile sanitare ne recomandă să revenim la purtarea măştilor în spaţii închise aglomerate, în universități şi în after school-uri. Şi mijloacele de transport în comun sunt vizate.

Ministerul Sănătăţii recomandă purtarea măştii în transportul public în comun

Recomandarea făcută de Ministerul Sănătăţii este ca masca de protecţie să fie purtată în microbuze, în autobuze, în tramvaie, în metrou, în tren şi chiar în avion. În plin sezon al vacanţelor şi într-o perioadă toridă, oamenii nu sunt deloc încântaţi să urmeze sfaturile oficialilor.

Localnic: Vreţi să murim sufocaţi? Nu vedeţi că aer condiţionat nu avem, abia respir aşa, dacă mai stai şi cu mască pe figură, vă daţi seama că ne vine rău aici, leşinăm. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Dacă am învăţat ceva din pandemia asta este că trebuie să te păzeşti în primul rând pe tine. E puţină lume care poartă, probabil că ne-am culcat pe o ureche.

Masca nu poate fi impusă obligatoriu pentru că această măsură se poate lua doar dacă se decretează din nou stare de ugenţă sau de alertă. Doar pentru spitale, clinici şi cabinete medicale există o lege care permite asta.  

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Există un ordin de ministru, se poate fiecare manager să dispună utilizarea măştii în interiorul spitalelor pentru evitarea transmiterii nosocomialelor

În acest val, al şaselea, varianta dominantă este Omicron, pentru care însă vaccinurile actuale nu asigură protecţie. Deşi avem în depozite peste 8 milioane de doze, unele dintre ele expirate, autorităţile din România aşteaptă noul ser care va ieşi pe piaţă în toamnă. 

În ultima săptămână s-au înregistrat peste 7.700 cazuri noi

900 de români sunt internaţi cu COVID. Cei mai mulţi sunt copii. 

Adrain Marinescu, medic infecţionist: Ne apropiem de 200 de pacienţi, sunt forme uşoare sau forme medii. Copiii mici chiar dacă fac forme uşoare ei trebuie să fie sub observaţie, au nevoie să fie internaţi pentru o scurtă perioadă de timp. Cel puţin jumătate sunt copii şi vorbim inclusiv de sugari care au câteva luni.

Cu valul şase se confruntă multe alte ţări, Franţa şi Italia au peste 70.000 de cazuri, iar Grecia destinaţie de vacanţă pentru mulţi români 14 mii de îmbolnăviri pe zi. în Israel sunt 10 mii de cazuri pe zi ia autorităţile iau primele măsuri: oricine intră în ţară trebuie să şi facă un test PCR dacă în primele 10 zile manifestă unul din simptomele COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Valul 6 COVID, adus de Omicron şi pentru care nu există vaccin, ar putea aduce din nou restricţii. Oficialii recomandă purtarea măştii