Antena Meniu Search
x

Video Valul trei al pandemiei Covid-19 se apropie. Ce soluții au specialiștii români

Nici nu a trecut bine valul doi că ne pândeşte deja valul trei. Specialiştii îl dau ca sigur în luna februarie. Până atunci, însă, mai avem de trecut un hop. Perioada sărbătorilor ne-ar putea găsi în plină stare de urgenţă, dacă numărul cazurilor nu scade.

de Redactia Observator

la 17.11.2020, 19:48

Vezi și
  • Specialiştii şi autorităţile speră că efectul carantinei de noapte să se vadă în statistici.
  • Premierul nu exclude posibilitatea revenirii la starea de urgență.

La Timişoara, morţii de COVID nu mai au loc în morgă spitalului de boli infecţioase Victor Babeş. Rudele se duc să îi ridice dintr-un tir frigorific. Camionul e parcat la poartă stadionului CFR, acolo unde autorităţile au făcut un spital de campanie din containere.

Cristian Oancea, manager spital: Am avut de exemplu 10 decese în două zile și având o capacitate de doar două corpuri, va dați seama că a trebuit să facem această, să preluăm această soluție.

Specialiştii şi autorităţile speră că efectul carantinei de noapte să se vadă curând în statistici. Altminteri, premierul nu exclude posibilitatea revenirii, după alegerile parlamentare, la starea de urgență.

Ludovic Orban, premierul României: În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări, nu va crește nu va fi necesară o astfel de măsură.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: În principiu toată lumea se așteaptă că până spre sfârșitul anului creșterea să se domolească. Trendul general european în care sperăm să se includă și România va fi că situația să se stabilizeze

Medicul Octavian Jurma, cel care a făcut estimări ce s-au adeverit până acum, e categoric: salvarea ar fi o carantină naţională care să se impună acum.

Octavian Jurma, medic cercetător: Toate județele aproape din România îndeplinesc cu prisosință condițiile de carantină legale. Dacă nu dorim că acest Crăciun să fie îndoliat, ar fi nevoie să luăm măsurile acum.

Nici nu am depăşit bine valul doi, că specialiştii italieni anunţă deja valul 3 în februarie.

Octavian Jurma, medic cercetător: Debutul în februarie este plauzibil, martie cam cum a debutat primul val să-l și vedem. Probabil că dacă se vor lua măsurile la fel cum s-au luat acum s-ar putea să ne uităm la un val cu vartfuri între 2500 și 4000 de cazuri.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Va deveni tot mai importantă asigurarea unor cantități de oxigen în spitale pentru că mulți dintre pacienți nu au nevoie propriu zis de asistență de terapie intensivă, ci au nevoie de oxigen.

Peste 13.000 de români infectaţi cu COVID-19 sunt internaţi acum în spitale. 1.174 la Terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Valul trei al pandemiei Covid-19 se apropie. Ce soluții au specialiștii români