Antena Meniu Search
x

Vânzătorul ilegal care a adus pesta porcină în Arad și Timiș riscă închisoarea

Două focare de pestă porcină au apărut în Arad şi Timiş. Un vânzător care face trafic cu animale fără acte veterinare a contaminat două judeţe. Individul a cumpărat porcii infectaţi din judeţul Bihor, aflat de multe luni pe harta gripei porcine.

de Redactia Observator

la 29.01.2019, 23:23

Vezi și

Două focare de pestă porcină au apărut în Arad şi Timiş. Un vânzător care face trafic cu animale fără acte veterinare a contaminat două judeţe. Individul a cumpărat porcii infectaţi din judeţul Bihor, aflat de multe luni pe harta gripei porcine. Acum, el are dosar penal şi riscă de la 6 luni la 2 ani de închisoare.

Bărbatul a cumpărat porcii din Bihor, fără acte, şi i-a transportat în Arad şi în Timiş. În cel din urmă judeţ, porcii au ajuns la o exploataţie din localitatea Giroc. De unde o parte au fost revânduţi unor săteni din Bârna şi Belinţ. În scurt timp, animalele au început să moară.

În Arad, s-au găsit cadavre de porci, care ar fi murit de pestă porcină. Cinci animale i-ar fi fost returnate samsarului de către unul dintre cumpărătorii din Timiş. Şi aruncate la marginea oraşului. 

În timp ce autorităţile încearcă să limiteze răspândirea bolii în noile focare apărute, în mai multe localităţi din Bihor, porcii santinelă au trecut cu bine peste perioada de probă. Şi judeţul Brăila a scăpat de 25 de focare din cele 120 descoperite vara trecută. 

Din iulie 2017, când a fost descoperit primul focar de pestă porcină africană în România, boala a făcut prăpăd în peste 300 de localităţi din 21 de judeţe şi peste 360.000 de animale au fost ucise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Vânzătorul ilegal care a adus pesta porcină în Arad și Timiș riscă închisoarea