Antena Meniu Search
x
LIVE

Vârful valului Omicron ar putea fi atins în 31 de zile, “cu 25.000 de cazuri pe zi sau mai multe”, estimează INSP

Şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, medicul Adriana Pistol, a declarat miercuri că este posibil ca maximul din valul anterior al pandemiei să fie atins mult mai repede în situaţia prezentă, în 31 zile faţă de 52 de zile, cât a durat pentru valul anterior.

De Redactia Observator la 29.12.2021, 11:47
Vârful valului Omicron ar putea fi atins în 31 de zile, “cu 25.000 de cazuri pe zi sau mai multe”, estimează INSP
Vârful valului Omicron ar putea fi atins în 31 de zile, “cu 25.000 de cazuri pe zi sau mai multe”, estimează INSP - Shutterstock

”Primul val cu tulpina clasică, a intrat tulpina alfa, am avut o perioadă de linişte până când în vară a intrat tulpina Delta, cu severitate crescută. Previziunile noastre arată că este posibil ca  maximul atins în valul anterior să fie atins mult mai repede în situaţia prezentă, în 31 zile faţă de 52 de zile cât a durat pentru valul anterior. Nu înseamnă că vom avea 25.000 de cazuri, pot fi mai multe. Dorim să arătăm panta ascendentă cu creşterea numărului de cazuri dată fiind posibilă având în vedere vulnerabilităţile de mai devreme”, a decarat Pistol.

Pistol a enunţat trei scenarii posibile, cel mai optimist, unul mediu şi unul mai pesimist. Primul scenariu se referă la o rată de creştere de 10% zilnic care pleacă de la o transmibilitate mai mare a Omicton faţă de delta, dar cu o rată mai mică de spitalizare, de 5 la sută. Al doilea scenariu pleacă de la rata de creştere de la 6 la sută cu o nevoie de spitalizare de 20 la sută si 10 la sută în ATI.

Al treielea vizează un număr cazuri zilnic care creşte cu 10 la sută, număr de spitalizări de peste 20 la sută şi o rată de peste 10 la sută – 12,5 la sută care ar necesita internare în ATI.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Vârful valului Omicron ar putea fi atins în 31 de zile, “cu 25.000 de cazuri pe zi sau mai multe”, estimează INSP