Antena Meniu Search
x

Pentru prima dată, 1 Mai se sărbătoreşte în casă. Drumurile spre mare şi munte sunt păzite de poliţişti şi jandarmi

Cine vrea să încingă grătarul la iarbă verde riscă să fie luat pe sus de jandarmi sau poliţişti. Autorităţile au anunţat că vor păzi cu stricteţe locurile de picnic pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile de distanţare socială.

de Redactia Observator

la 01.05.2020, 16:42

Vezi și
  • Autorităţile au luat măsuri suplimentare.
  • Amenzile sunt între două mii şi 20 de mii de lei.

Tradiţionalul grătar de 1 mai nu se regăseşte pe lista activităţilor permise de ordonanţele militare. Aşa că, în loc de petrecăreţi, pădurile şi zonele de picnic din Târgu Jiu s-au umplut de forţe de ordine.

Pandemia a schimbat atmosfera de sărbătoare şi în parcurile şi pădurile din jurul Craiovei. Forfota din anii trecuţi a rămas acum o amintire pentru cei care preferau să petreacă la iarbă verde.

Poliţiştii şi jandarmii se asigură în această perioadă că prevederile ordonaneţelor militare nu sunt încălcate.

Cosmin Grădinaru - purtator de cuvant IPJ Dolj: Peste 400 de politsti din cadrul IPJ dolj vor actiona zilnici in aceasta perioada pt asigurarea ordinii si sigurantei publice pe raz aintregului judet.

În alte oraşe, autorităţile au luat măsuri suplimentare pentru ca oamenii să nu fie tentaţi să iasă la iarba verde. La Iaşi, de exemplu, grătarele din parcuri au fost tăiate.

Mihai Chirica - primar Iași: Am luat o decizie care nu este foarte populara dar este necesara.

Cei care au de gând să încalce regulile şi să iasă la iarbă verde riscă amenzi între două mii şi 20 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Pentru prima dată, 1 Mai se sărbătoreşte în casă. Drumurile spre mare şi munte sunt păzite de poliţişti şi jandarmi