Antena Meniu Search
x

Curs valutar

11 octombrie, Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox

Vineri, 11 octombrie 2024, este prăznuit Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi, sfânt cu care oamenii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 07:31

Sfântul Apostol Filip este prăznuit pe 11 octombrie Sfântul Apostol Filip este prăznuit pe 11 octombrie - crestinortodox.ro

Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi, nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru, Iisus Hristos.

Conform crestinortodox.ro, Sfântul Apostol Filip s-a născut în Cezareea Palestinei. Împreună cu Sfântul Arhidiacon Ştefan s-au numărat între cei şapte diaconi aleşi de către Sfinţii Apostoli. 

Sfântul Apostol Filip a fost căsătorit şi a avut patru fiice. Ca diacon, el a slujit cu râvna săracilor şi văduvelor. În vremea prigoanei asupra creştinilor, pornite la Ierusalim, Sfântul Filip s-a stabilit în Samaria, unde a predicat cuvântul lui Hristos. Tot aici, Dumnezeu a lucrat prin Sfântul Apostol Filip numeroase minuni.

Articolul continuă după reclamă

Din Faptele Apostolilor aflăm că Sfântul Filip l-a botezat pe Simon Magul. Tot el a fost cel care l-a botezat şi pe eunucul Candachiei şi regina Etiopiei. Sfântul Apostol Filip a predicat învăţătura lui Hristos şi în Azotus unde a adus pe mulţi la dreapta credinţă. Sfântul Filip a fost hirotonit Arhiereu al Cetăţii Tralles. Tot în această cetate s-a mutat la Domnul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri sociale » 11 octombrie, Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox