Antena Meniu Search
x

12 copii au fost operaţi cu succes de medicii americani la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

12 copii au primit şansa la o viaţă normală, după ce medicii americani au venit să-i opereze, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Vezi și

12 copii au primit şansa la o viaţă normală, după ce medicii americani au venit să-i opereze, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Cu toţii aveau malformaţii cardiace din naştere. Salvarea lor a venit de peste ocean, pentru că România nu are nici banii, nici specialiştii pentru astfel de operaţii.

La doar 1 an şi 3 luni, Alesia s-a născut a doua oară. A venit pe lume cu o malformaţie cardiacă, ce o împiedica să crească şi să trăiască normal. Acum, medicii din Statele Unite i-au oferit şansa la o viaţă sănătoasă. Alexandra Obârşan, mama Alesiei: "Cu siguranţă este o oportunitate şi ne bucurăm că i-a salvat viaţa, pentru că puteam să ajungem poate undeva mult mai grav."

Alţi 11 copii au trecut prin sala de operaţie în aceste zile. Pe toţi, i-au salvat medicii din Statele Unite. Rodrigo Soto, medic chirurg cardiolog pediatru, SUA: "Principalul nostru scop este să construim aici o echipă, să transferăm cunoştinţe şi tehnici pentru ca echipa românească să dezvolte un program de chirurgie cardiacă."

Este a patra oară, în ultimii aproape doi ani, de când s-a deschis noua clădire a spitalului, când medicii străini vin să ne salveze copiii. Următoarele operaţii vor fi făcute la începutului lui 2018. Până atunci, se pregăteşte o listă de aşteptare cu alţi copii care au nevoie de o operaţie. Cristina Olteanu, medic cardiolog chirurg pediatru, Spitalul Gr. Alexandrescu: "Vor beneficia de examinare completă, de evaluare ecografică, şi asta inclusiv cu ajutorul unui medic cardiolog pediatru care va veni din Suedia."

Deocamdată, secţia funcţionează doar atunci când vin specialişti străini. Spitalul nu are suficienţi medici pregătiţi şi nici bani pentru a susţine astfel de intervenţii. Până acum, au fost operaţi 50 de copii cu malformaţii cardiace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » 12 copii au fost operaţi cu succes de medicii americani la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală