Antena Meniu Search
x

14 elevi de clasa a II-a din Timişoara au fost scoşi de la ore de părinţi, nemulţumiţi de învăţătoare

14 elevi de clasa a II-a din Timişoara au fost scoşi de la ore de părinţi, nemulţumiţi de învăţătoare. Aceştia sunt decişi să nu îşi mai lase copiii la clasă, dacă Inspectoratul Şcolar nu ia măsuri.

14 elevi de clasa a II-a din Timişoara au fost scoşi de la ore de părinţi, nemulţumiţi de învăţătoare

14 elevi de clasa a II-a din Timişoara au fost scoşi de la ore de părinţi, nemulţumiţi de învăţătoare. Aceştia sunt decişi să nu îşi mai lase copiii la clasă, dacă Inspectoratul Şcolar nu ia măsuri.

Mai mulţi părinţi ai unor elevi de clasa a II-a de la liceul timişorean Ioan Vidu au decis să îşi scoată elevii de la ore şi susţin că noua învăţătoare nu corespunde profesional. 

Cristian Cazacu, unul dintre părinţi, a declarat pentru tion.ro că atât în clasa 0, cât și în clasa I, copiii lor au avut de suferit din cauza unor alți învățători: "Noi suntem acum cu copiii în clasa a doua, suntem deja la cel de-al treilea cadru didactic. În clasa întâi am avut alt cadru didactic, tot suplinitor, dar pensionar. Mulţumesc la Dumnezeu, el a făcut treabă, a băgat carte în copii şi au reuşit să recupereze. Dar el era pensionar. Copiii l-au apreciat, mulţi au plâns când au auzit că nu mai vine la clasă. În luna august au scos din nou postul la concurs prin şedinţă publică şi a venit o doamnă de la Generală 30. Părinţii, când au văzut că e o altă suplinitoare, au zis hai să vedem măcar cine e. Din două – trei telefoane am aflat cine e. Cei de la Generală 30 nu au vrut-o şi au pasat-o, acolo a avut probleme cu copiii de la clasa zero. Ni s-a spus, daţi-i o şansă. Noi am făcut la fel şi am dat o şansă şi în primul an de şcoală şi au fost probleme. Primeşti prin concurs această învăţătoare şi nu te interesează cine e? Am cerut un cadru didactic titular. Actuala învăţătoare a fost suplinitor acolo şi nu i-au mai prelungit contractul."

Aura Danielescu, inspector școlar general al județului Timiș, a spus: "Acum discut cu colegul meu, domnul Inspector Stan. S-ar părea că sunt câţiva copii pe care părinţii nu-i lasă să intre la ore. E o problemă cu învăţătoarea de la clasă. Sunt cinci elevi şi nu sunt lăsaţi de părinţi să intre la ore. Ei motivează decizia prin faptul că învăţătoarea nu ar fi pregătită. Nu au lăsat-o nici măcar o săptămână la clasă să dovedească dacă ea corespunde sau nu. Am trimis monitor acolo, să vadă cum predă, ea vine de la altă şcoală, a primit repartiţia. Credeţi-mă, nu mai ştiu ce să fac! Dacă are 19 ani e prea tânără, dacă e prea bătrână de ce e bătrână, dacă are un defect fizic, de ce îl are. Este dreptul acelui om să muncească, nu îi poţi interzice să o facă. Ea a fost monitorizată la clasă de către un inspector şi în precedentul an şcolar şi a corespuns din toate punctele de vedere. S-a ajuns într-o situaţie incredibilă, să meargă părinţii să verifice ei învăţătorii la notele pe care le-au avut ei la şcoală. Să verifice tot felul de calificative, să ceară tot felul de păreri. Ei au fost acum o săptămână în audienţă la mine, le-am explicat că acea învăţătoare are primită repartiţia acolo, aceasta nu se acordă după ce aud părinţii că ar fi bună sau nu. Ajungem în situaţia în care suntem aleşi ca la piaţă, se uită la ce înălţime ai, la culoarea ochilor, a părului."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 14 elevi de clasa a II-a din Timişoara au fost scoşi de la ore de părinţi, nemulţumiţi de învăţătoare