Antena Meniu Search
x

Video 18 ani de la tragedia de la Mihăileşti, unul dintre cele mai grave accidente din ultimii 50 de ani. Singurele răni care nu s-au vindecat: "Durerea în suflet persistă"

Au trecut 18 ani de la unul dintre cele mai grave accidente produse în ultima jumătate de secol în România. Tragedia de la Mihăilești rămâne o rană deschisă, inclusiv pentru noi, aici în redacţie. Ne-am pierdut atunci doi colegi. Elena Popescu şi Ionuţ Barbu erau pe teren, îşi făceau munca de jurnalişti. N-am ştiut atunci că va fi ultima lor filmare. 18 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi după ce un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc şi a explodat.

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 20:47

Vezi și

24 mai 2004: o dimineaţă ploioasă şi rece de luni. E 5 dimineaţa când la ISU Buzău a sunat alarma: un tir încărcat cu îngrăşăminte luase foc pe drumul European 85 la intrarea în localitatea Mihăileşti. Două autospeciale au plecat în misiune. La scurt timp după ce au ajuns a urmat explozia. Printre cei veniţi astăzi la locul tragediei a fost Sorin Teșcan, unul dintre supraviețuitori. "Sentimentul este acelaşi, durerea în suflet care persistă tot timpul trecând prin acest loc", a declarat Sorin Teșcan – supraviețuitor.

7 pompieri, majoritatea militari în termen, au murit la Mihăileşti

Rudele pompierilor decedați nu şi-au găsit nici pînă astăzi liniştea. "Greu, ne e dor de el, n-avem cuvinte. Ani grei, fără sărbătoare, fără odihnă. Sufletul se zbate şi nu-şi găseşte locul, linişte nu mai avem, odihnă nu mai avem", a declarat mama pompierului Romeo Necula. "Dumnezeu să-i odihnească în pace, acolo sus, pentru că au murit la datorie. Pentru noi, familia, ce să mai zicem, nu ne aşteptam să îndurăm atât, dar... ", a declarat tatăl pompierului Romeo Necula.

"Pentru mine este prima dată în viaţa mea când vin aici la Mihăileşti, de asta am şi căutat împreună cu comanda unităţii şi subordonaţii să-i dăm cel mai frumos onor", a declarat colonelul Stelian Cimpoeșu, comandant ISU Buzău. Pentru cei care au urmat în meserie, sacrificiul celor şapte pompieri, majoritatea militari în termen, va rămâne exemplul suprem al datoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 18 ani de la tragedia de la Mihăileşti, unul dintre cele mai grave accidente din ultimii 50 de ani. Singurele răni care nu s-au vindecat: "Durerea în suflet persistă"