Antena Meniu Search
x

3 motive pentru care o femeie frumoasă este părăsită

Cu toţii am trecut cel puţin o dată în viaţă printr-o despărţire care ne-a marcat, ne-a făcut să suferim şi să ne gândim de trei ori mai bine la ce ne dorim de la noi, de la partenerul nostru şi de la o relaţie amoroasă.

Motive pentru care o femeie frumoasă este părăsită
3 motive pentru care o femeie frumoasă este părăsită - hepta.ro

Cu toţii am trecut cel puţin o dată în viaţă printr-o despărţire care ne-a marcat, ne-a făcut să suferim şi să ne gândim de trei ori mai bine la ce ne dorim de la noi, de la partenerul nostru şi de la o relaţie amoroasă.

Deseori spunem că nici nu ne aşteptam la vreo despărţire, că toate semnele indicau o relaţie serioasă, sănătoasă şi de durată, dar uneori preferăm să închidem ochii şi să nu acceptăm adevărul care este chiar în faţa noastră. Totul era perfect, până în momentul în care nu a mai fost, nu?

Indiferent de cum se termină o relaţie, majoritatea au ceva în comun: 3 motive secrete pe care fostul tău iubit le ascunde şi care îl fac să nu-ţi spună cu adevărat de ce a ales să pună punct.

Înţelegând aceste motive, vei reuşi să accepţi lucrurile aşa cum sunt şi să treci peste sau din contră, ai şansa să repari o relaţie în care sentimentele încă există.

1. S-a simţit presat

Îl urmăreai constant? Voiai mai multă dragoste, mai multă afecţiune, mai mult sex, faţă de cât îţi oferea? Simţeai că tu încercai mereu să “repari” lucrurile în relaţia de cuplu?

Dacă răspunsul este “da” la aceste întrebări, atunci categoric exista un dezechilibru şi mai mult ca sigur s-a simţit presat şi inconfortabil în prezenţa ta. Important în această situaţie este să înţelegi că nu, nu este vina ta.

Majoritatea bărbaţilor fug de presiunile emoţionale aşa cum ar fugi la un maraton pentru care s-a antrenat îndelung. Tensiunea emoțională provoacă partea subdezvoltată a masculinității unui bărbat și îl face să se simtă nepregătit pentru a face faţă. În mintea lui îşi crează iluzia că orice ar face el nu este (şi nu va fi) suficient de bun pentru tine.

Din această cauză barbaţii tind să îşi nege sentimentele şi să renunţe la a-şi mai asuma pur şi și mplu responsabilitatea unei relaţii.

2. Relaţia a fost prea competitivă

Dacă un bărbat trebuie să concureze cu o femeie pentru controlul relaţiei, nu numai că se va simţi nepotrivit, dar va ajunge să simtă că nu este spaţiu pentru masculinitatea sa în viaţa femeii sale.

De reţinut: Acest lucru nu înseamnă că bărbatul trebuie să deţină controlul întregii relaţii, ar fi incorect pentru ambele părţi. O relaţie sănătoasă trebuie să fie completată reciproc de puterile fiecăruia, în limite ţinute sub control. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ambii vor ajunge într-o competiţie fără final fericit. Amândoi se vor lupta pentru a câştiga, dar la final, ambii vor pierde. De ce? Pentru că uneori uităm să luptăm în echipă pentru ceea ce contează cel mai mult.

Pentru a înţelege mai bine cum se reflectă această competitivitate în cuplu, vezi dacă te identifici cu aceste scenarii:

  • Atunci când sunteţi împreună cu prietenii, aveţi deseori momente în care vă luptaţi pentru a le demonstra acestora care are dreptate şi cine nu?
  • Când vine vorba de bani, cine este capul familiei? Câştigaţi mai mulţi bani ca el? Iar dacă răspunsul este „da”, a fost acest fapt adus vreodată în discuţie în vreun fel în care să se simtă inferior?
  • Tu iei mereu deciziile în relaţie? Unde să mâncaţi, la ce activităţi de recreere să participaţi, ce film să vedeţi etc.?

Dacă a simţit că sunteţi împotriva lui şi nu alături de el, nu a reuşit niciodată să-şi deschidă inima în faţa dumneavoastră, pentru că s-a temut că va pierde „jocul” şi va fi rănit.

3. Nu s-a simţit respectat

Un bărbat nu poate să trăiască împreună cu o femeie care nu îi oferă respect. Trebuie să simtă că partenera sa îi acoperă de fiecare dată spatele şi îi ia apărarea în faţa oricui. Trebuie să ştie că în cele mai grele momente ale sale, tu îi eşti alături, pentru că te consideră cea mai importantă persoană şi un adevărat sprijin.

Pentru ca el să-şi exprime emoţiile la cel mai înalt nivel, pentru a oferi tandreţe şi încredere, are nevoie de o bază solidă de respect. Cu o femeie de mare calibru, el poate să-și asume riscuri mai mari în viață și, de fapt, să aibă mai multă libertate decât şi-ar oferi de unul singur.

Deci, acum că ştiţi motivele pentru care a plecat, aţi înţeles cum îl puteţi aduce înapoi? Este timpul să reflectaţi şi să luaţi măsuri imediate pentru a remedia situaţia dacă îl iubiţi cu adevărat. Odată ce-i veţi demonstra că puteţi face o schimbare benefică în comportamentul dumneavoastră, el se va simţi uşurat şi sunt şanse ca ulterior să îşi deschidă inima pentru a mărturisi ce simte cu adevărat. Discutaţi cu calm toate problemele pe care el le-a semnalat, iar şansele ca în final relaţia voastră să prindă din nou contur vor apărea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 3 motive pentru care o femeie frumoasă este părăsită