Antena Meniu Search
x

Video 70 de lei, taxă de spitalizare pentru părinţii care vor să stea cu cei mici: "E strigător la cer"

70 de lei pe zi, atât trebuie sa plătească părinții care nu vor să-şi lase copiii singuri în spital, la Suceava. Taxa a fost majorata de la 1 iunie și e pentru însoțitorii copiilor mai mari de 3 ani. Aberant, spun cei mai mulți părinți, mai ales că unii ajung în situația să-și lase copiii singuri în spital.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 25.06.2021, 20:58

Vezi și

Într-o singură lună, fetiţa lui Gabriel a fost internată de două ori. Prima dată, taxa pentru părintele însoţitor era 40 de lei. A doua oară aproape se dublase. 

Gabriel Bulină, părinte: "E strigător la cer. Când ajunge pe secţie soţia îmi spune: Taxa de spitalizare, 70 de lei". 

Pentru că nu a vrut să-şi lase copilul singur, a dat banii. Dar nu oricine are de unde. Şi se ajunge în situaţii dramatice.

Gabriel Bulină, părinte: "Sunt mulți părinți efectiv care refuză internarea copiilor deoarece nu au posibilitatea de a plăti această taxă de internare". 

Pe acelaşi subiect

Spitalul dă vina pe restricţiile de pandemie

Spitalul dă vina pe restricţiile de pandemie. Are nevoie de bani, iar pacienţii sunt puţini. 

Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava: "Această sumă reprezintă cheltuielile spitalului, dezinfecția, măști, mâncare și care se împart la numărul de pacienți existenţi". 

Părinţii sunt revoltaţi, prinşi între grija pentru copiii bolnavi şi lipsa banilor, mai ales dacă e vorba de o internare lungă.

"Nu mi-ar pica bine, deoarece salariile sunt mici, şi nu văd o soluţie". "Nu mi se pare normal, nici nu ştiu ce să răspund, sunt surprinsă...".

"Nu sunt de acord, nu că ar fi foarte mult, dar sunt familii care chiar nu își permit". Şi atunci copiii rămân singuri în spital. 

Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava: "Părinții vin doar când e perioada de vizită... Aceasta este situaţia...".

Tarifele pentru însoţitorul unui copil de peste 3 ani diferă de la oraş la oraş. Dacă în Cluj această taxă nu există, în Timişoara, Braşov şi Constanţa ajunge la 20 de lei pe zi. În Botoşani şi Iaşi e 25 de lei, iar în Craiova părinţii scot din buzunar 58 de lei pentru a sta lângă copilul internat. În Suceava majorarea taxei a fost aprobată de Consiliul Județean, de care aparține spitalul. 

Neculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava: "A fost aprobată în Consiliul Judeţean. Voi cere să fie analizat". 

În timp ce oficialii cer analize, trei dintre cei 14 copii internaţi acum în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava trec singuri prin boală, fără să aibă sprijinul unui părinte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 70 de lei, taxă de spitalizare pentru părinţii care vor să stea cu cei mici: "E strigător la cer"